China, Franta si SUA se bucura de cele mai spectaculoase panorame, potrivit unui top realizat de site-ul askmen.com.

Primul loc in topul askmen.com al celor mai atragatoare panorame este ocupat de Acropolele din Atena. Partenonul si te
China, Franta si SUA se bucura de cele mai spectaculoase panorame, potrivit unui top realizat de site-ul askmen.com.

Primul loc in topul askmen.com al celor mai atragatoare panorame este ocupat de Acropolele din Atena. Partenonul si templul zeitei Atena nu inceteaza sa incinte vizitatorii, situl istoric aflindu-se la 180 de metri inaltime si datind din sec. V inainte de Christos. Din vechea Europa facem un salt in celalalt colt al lumii. Turistii care ajung in preajma orasului chinezesc Guilin pot admira muntii Lipu si Yaoshan de-a lungul riului Lijiang. Aceasta zona turistica ofera si spectacole grandioase de teatru si dans.

Plaja Lanikai din Hawaii, aflata pe locul al treilea, este considerata una dintre cele mai atractive din lume, apusurile de soare depasind orice asteptari. Dupa atita exotism, ne reintoarcem pe vechiul continent, cu locul al patrulea ocupat de Turnul Eiffel din Paris, aflat la concurenta cu Notre Dame sau cu Centrul Pompidou. Cei cu rau de inaltime ar face bine sa treaca peste pozitia a cincea, pe care se gaseste Marele Canion din Arizona, strabatut de fluviul Colorado de-a lungul a 450 de kilometri. Rusii se pot lauda, la rindul lor, cu fortareata Kremlinului, care domina Piata Rosie, adapostind guvernul Rusiei. Zidurile imprejumuiesc o suprafata de 27 de hectare, iar o parte dintre impresionantele palate si biserici dateaza din secolele XV-XVI.

Cu cea de-a saptea pozitie ne intoarcem in China pentru a admira Everestul tibetan. Se pare ca cel mai bun punct de observare este virful Kala Pattar din Nepal. Dupa atitea spatii largi, topul panoramelor turistice se opreste in Times Square din New York, nucleul citadelei americane, cunoscut pina nu de mult mai curind ca o zona unde nu e bine sa te aventurezi dupa ce se lasa seara. Pe penultimul loc se afla Stincile Albe din Dover, portul de legatura dintre Anglia si Franta. Clasamentul se incheie tot cu un peisaj stincos: Muntele Corcovado din Rio de Janeiro este dominat de Statuia Mintuitorului ridicata in 1931, cu o inaltime de 38 de metri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.