Moda tenisilor cu leduri care se aprind atunci cind pasesti revine in forta, alimentata de febra petrecerilor de Halloween.

La inceputul anilor ’90, moda adolescentina din Romania a fost puternic influentata de produsele chinezesti cu foarte multe leduri, beculete, sclipici, aplicatii fosforescente si alte detalii si accesorii care luminau in intuneric la fiecare pas. Copiii au fost urmatorii care au imbratisat acest stil, spre exasperarea parintilor care gaseau destul de greu tenisi precum cei din reclamele de pe Cartoon Network. Beculetele din talpi au intrat din nou in forta la inceputul acestei ierni, urmind probabil sa concureze cu toate luminitele de pe strada in preajma sarbatorilor.

Brandul care a reintrodus acest trend este Soul Fusion Glow Shoes si promite, din reclamele cu oameni veseli care se joaca cu beculetele din propriile talpi, ca iti vor mentine dispozitia ridicata pe parcursul intregii zile, te vor scuti de plictiseala, te vor face sa redescoperi partea ta ludica si, nu in ultimul rind, vor concentra toata atentia asupra ta. Modelele prezentate de Soul Fusion Glow Shoes au ledurile dispuse pe toata lungimea talpii, monocolor, in variatii de culoare de la portocaliu aprins, roz si pina la verde si albastru fosforescent.

Cei de la Converse au simtit imediat potentialul acestei idei si au pus-o in aplicare cu mici variatii. In loc sa lumineze toata talpa, au montat leduri separate pentru diverse parti ale piciorului, incepind cu degetele, gleznele si terminind cu calciiele. In functie de modul in care calci pamintul atunci cind pasesti, acestea se aprind si pot fi folosite intr-un mod foarte creativ in timpul dansului, la club, pe bicicleta sau pe skateboard. Aceste modele sint in general unisex si au platforma destul de ridicata - inca un avantaj pentru cei care vor sa para mai inalti.

Desi acest tip de kitsch este asumat, in general, de catre amatorii stilului rave, caracterizat prin accesorii luminoase, bijuterii din plastic fosforescent, gadgeturi impodobite cu leduri, orga de lumini si alte obiecte care-si schimba lumina in functie de beat in timpul petrecerilor, adolescenti apartinind unor subculturi destul de variate s-au imbulzit sa si-l procure. In metrourile unor orase care dau de obicei startul in acest domeniu, cum ar fi Berlin, Barcelona, Amsterdam sau Londra, trecatorii iau peste picior adolescentii, spunindu-le ceva de genul „calca pe becuri", dar toata lumea este amuzata de priveliste, chiar si cei care strimba din nas si dau dezaprobator din cap incercind sa se arate agresati de lipsa de bun-gust a pustilor de azi. Apropierea petrecerilor de Halloween de la sfirsitul acestei luni creste cererea de „pantofi magici", desi exista un mare risc sa te trezesti la petrecere incaltat cu acelasi model de tenisi ca 80% dintre invitati.

Pentru a va comanda o pereche de pantofi cu leduri accesati www.cotidianul.ro/select