• Arta

HOT. Ultimul numar al revistei „Otaku" va putea fi gasit si la Nijikon, Conventia Fanilor Anime din Romania, ce se va tine pe 27 si 28 octombrie la MNAC. Acesta se numeste „Invazia creaturilor" si si-a inceput asaltul pe 13 octombrie la „Galeria de arta digitala 115", unde exemplarele au fost imediat epuizate. Numarul 3 al revistei si-a propus sa includa o galerie cuprinzatoare de creaturi si monstri primiti chiar de la cititorii pasionati de manga si este, pentru prima data, in editie bilingva romano-engleza.

NOT. A doua editie Explore Dance Festival se desfasoara in Bucuresti, in perioada 22-28 octombrie. Tema de anul acesta este extrem de uzata: identitatea - cit de mult din mesajul coregrafic se datoreaza identitatii personale si cit celei sociale? Vor fi 12 spectacole de dans, urmate de discutii la scena deschisa, un atelier si o masa rotunda. Locurile de desfasurare a festivalului sint Centrul National al Dansului, Teatrul Odeon si Teatrul National Bucuresti.

• Lifestyle

HOT. Pina acum, oamenii de stiinta au extras etanol din cereale si zahar, dar acum au descoperit o sursa bogata in coaja de portocala. Etanolul este folosit pentru a dilua gazolina in motorul masinii astfel incit sa fie folosita o cantitate mai mica de combustibil, reducind pericolul poluarii. Variantele organice, precum zaharuri fermentate in suc de portocala, sint mai compatibile cu principiile ecologice decit folosirea benzinei pure, necesara in cantitati mult mai ridicate.

NOT. Ultimele studii despre efectele televizorului asupra copiilor arata ca timpul petrecut in fata ecranului le afecteaza creierul, chiar daca se uita la programe educationale sau de divertisment lipsite de violenta. InventorSpot, firma care a comandat studiul, a declarat ca televizorul afecteaza organic dezvoltarea si functionarea normala a creierului infantil. In timpul vizionarii, creierul functioneaza pe nivelul alfa, in care este cel mai receptiv si vulnerabil, afectind gindirea critica.

• New Media

HOT. Pe eBay se gasesc cele mai ciudate lucruri din lume expuse spre vinzare, dar unul dintre utilizatori a intrecut masura. O femeie s-a hotarit sa puna la licitatie ultimele cinci luni din viata ei. Dupa o despartire dureroasa, femeia s-a hotarit sa vinda pe eBay tot ce ii amintea de trauma, de la poze pina la rochia de mireasa si ruj. Dupa ce se va incheia licitatia, femeia se va supune unei hipnoze care o va face sa uite pentru toata viata ultimele cinci luni. Cea mai mare oferta este de 230$.

NOT. Se spune uneori, in gluma, ca anumiti ciini ajung sa semene atit de mult cu stapinii lor incit apar similitudini fizice. Aceasta legenda urbana a fost luata in serios de fondatorii site-ului Pet Personality, in urma unui studiu efectuat la Hertforshire University din Londra. Pentru a va convinge, intrati pe site-ul petpersonality.com si veti descoperi ca, orice ciine ati avea, ajunge sa va semene atit la caracter, cit si la infatisare. Site-ul va convinge sa nu va luati niciodata un ciine.