Compania aeriana low-cost EasyJet a incheiat un acord cu Bland Group Limited pentru achizitionarea operatorului GB Airways, exceptand spatiile operationale detinute de acesta pe aeroportul Heathrow din Londra, valoarea tranzactiei fiind de 103,5 mili
Compania aeriana low-cost EasyJet a incheiat un acord cu Bland Group Limited pentru achizitionarea operatorului GB Airways, exceptand spatiile operationale detinute de acesta pe aeroportul Heathrow din Londra, valoarea tranzactiei fiind de 103,5 milioane lire sterline (148,5 milioane euro).
GB Airways, companie aeriana cu sediul pe aeroportul londonez Gatwick, opereaza pe rute din Europa de Sud si Africa de Nord, in baza unui acord de franciza incheiat cu British Airways, se arata intr-un comunicat al easyJet. Finalizarea tranzactiei este previzionata pentru 31 ianuarie 2008.
Operatorul acopera 31 de destinatii si detine 15 aeronave Airbus A320s si A321, care se vor adauga flotei EasyJet, care este alcatuita din 107 aeronave A319.
In urma tranzactiei, EasyJet va avea 39 de rute, dintre care 28 cu plecare din Gatwick, sase din Manchester si cinci de pe aeroportul Heathrow. Dupa achizitie, compania britanica va transporta aproximativ opt milioane de pasageri pe 62 de rute, folosind aeroportul Gatwick.
"Pana in iarna 2008/09, GB Airways va fi complet integrata modelului de business EasyJet, generand deja reduceri de costuri", se mai arata in comunicat.
Compania va continua sa functioneze sub brandul British Airways pana la 29 martie 2008, dupa aceasta data zborurile urmand sa fie operate sub brandul EasyJet.
Compania a intrat pe piata romaneasca in luna septembrie, cand a lansat o cursa pe ruta Bucuresti-Milano. La finele lunii octombrie, compania va initia alte doua curse spre Londra (Gatwick) si Madrid.
"Achizitia grupului GB Airways se inscrie in strategia de expansiune a EasyJet, consolidand mai ales oferta din cadrul aeroportului Gatwick", situat in sudul Londrei, acest aeroport reprezentand baza sa de activitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.