Antivirusul romanesc a detectat fisierele create pentru a exploata vulnerabilitati in browserul Safari de pe iPhone.

Diversele modalitati de „deblocare" a iPhone aparute in ultima perioada, ce permit inlaturarea restrictiei legate de tipul de software care poate fi instalat si utilizat sau a restrictiei legate de reteaua de telefonie in care poate fi utilizat telefonul, au determinat aparitia unor brese de securitate. Aceste actiuni lasa fara protectie iPhone-ul in fata hackerilor, care pot utiliza vulnerabilitatile respective, pentru a instala si a rula softuri arbitrare, beneficiind de drepturi depline (mai mari chiar decit ale posesorului), sustine un comunicat al Softwin, compania-mama a BitDefender.

BitDefender este, pina in acest moment, singura tehnologie de securitate care detecteaza fisierele de tip TIFF care circula pe Internet si care au fost special create pentru a exploata vulnerabilitati aparute in browserul Safari al iPhone. Vulnerabilitatea este prezenta atit in versiunea 1.1.1 a iPhone, cit si in cele anterioare.

„Proprietarii iPhone-urilor decodate sint in mod deosebit expusi riscului pentru ca nu mai dispun de posibilitatea instalarii ultimei versiuni, bresa in securitate raminind in browserul lor chiar si dupa ce Apple ar distribui un patch", a declarat Razvan Stoica, BitDefender Lab’s Communications Specialist. BitDefender este un producator romanesc de software dedicat securitatii datelor, prezent in peste 6.000 de magazine de pe cele cinci continente, cu 41 de milioane de utilizatori in peste 180 de tari.