Stefan Popa a stat sub nasul autoritatilor timp de patru ani.

Stefan Popa, urmarit in dosarul Portbagajul, si-a motivat gestul spunind ca nu vrea sa se mai ascunda pentru „o condamnare nedreapta" si a explicat ca este victima unui abuz din partea Curtii Supreme, care l-a condamnat la sapte ani de inchisoare. Fugarul era cautat de patru ani, timp in care a stat numai in Romania.

Dosarul Portbagajul este cunoscut mai ales pentru urmarile produse - seful Politiei Capitalei, Mircea Bot, si seful Directiei de Crima Organizata, actualul director al serviciului secret al Ministerului Internelor, Petre Albu, fiind sanctionati pentru modul in care a fost gestionata ancheta.

Primele date din dosar apar in anul 2000, cind Valentin Raducan a reclamat ca a fost torturat de mai multi barbati timp de o luna. Motivul a fost acela ca Raducan era banuit de furtul a 420.000 de dolari din portbagajul masinii afaceristului Mihai Bucurenciu, personaj care controla o mare parte din discotecile din Regie. Banii nu au fost gasiti. Politia a identificat 12 suspecti care ar fi participat la sechestrare si, la scurt timp, Bucurenciu, Aurelian Tanasescu, zis Auras, si Ioan Popa, zis Stef, au fugit din tara. Ultimii doi s-au predat autoritatilor un an mai tirziu, cind procesul era deja pe rol, iar Bucurenciu a fost prins in Belgia, dar eliberat apoi.

In 2003, Curtea Suprema a hotarit pentru cei 12 inculpati pedepse care, cumulate, totalizeaza 89 de ani de inchisoare. Stef si Auras au fost condamnati la cite sapte ani de inchisoare. Cei doi au disparut cind au aflat sentinta.