Extrema dreapta de la Budapesta a continuat seria violentelor. Sarbatoarea nationala a Ungariei s-a incheiat cu noi ciocniri intre extremisti si politie.

Citeva sute de demonstranti au atacat marti seara fortele de ordine folosind sticle, pietre si petarde. Incidentele au avut loc pe bulevardul Bajcsy-Zsilinszky si pe strada Alkotmany, in apropierea Pietei Parlamentului (Kossuth tér), zona in care accesul publicului a fost restrictionat.

Cei aproximativ 300 de politisti dislocati in zona au intervenit cu promptitudine folosind, din nou, gaze lacrimogene. Multimea purtind steaguri ale Ungariei Mari s-a imprastiat rapid, iar politistii au legitimat persoanele care se mai aflau in zona, printre care si jurnalistii straini care nu purtau veste reflectorizante. Citiva tineri suspecti au fost perchezitionati si retinuti. In jurul orei 10.00, centrul capitalei maghiare a revenit la normal.

Violentele de marti seara nu s-au ridicat la amploarea celor de luni, cind mai bine de 2.000 de extremisti au atacat fortele de ordine cu cocteiluri Molotov, manifestatia incheindu-se cu aproximativ 20 de raniti, printre care si 3 jurnalisti. Prezenta scazuta a bandelor de skinheads pe strazile Budapestei in seara de 23 octombrie se datoreaza atit lipsei premierului Ferenc Gyurcsany - principala tinta a protestelor - de la manifestarile ocazionate de aniversarea revolutiei antisovietice din 1956, cit si vremii ploioase.

In timpul zilei, ceremoniile au decurs fara incidente majore, organizatorii fiind sfatuiti sa nu permita infiltrarea elementelor extremiste in rindurile demonstrantilor. Principalul partid de opozitie, FIDESZ, a organizat un mars intre Piata Astoria si Muzeul Terorii. Alte manifestatii comemorative au avut loc in Piata Eroilor si in fata cladirii Parlamentului.