O noua procedura a CE in cazul taxei auto Comisia Europeana (CE) va deschide, pana la sfarsitul anului, a doua etapa a procedurii impotriva Romaniei in cazul taxei de inmatriculare, daca autoritatile nu vor pune in practica legislatia aliniata la cea europeana. "Comisia considera ca a oferit suficiente elemente si sugestii, astfel incat noul proiect legislativ sa fie in conformitate cu legislatia UE. Totusi, fara o implementare a legislatiei aliniate la cea a UE, Comisia va deschide a doua etapa a procedurii de infringement pana la sfarsitul acestui an", a declarat purtatorul de cuvant al comisarului pentru taxe, Maria Assimakopoulou. (NewsIn) Concurenta a aprobat preluarea Asirom Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de preluare a societatii Asigurarea Romaneasca Asirom de catre grupul austriac Wiener Stadtische, prin Wiener Stadtische Versicherung (Vienna Insurance Group), apreciind ca nu se creeaza o pozitie dominanta pe piata de profil. In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta a analizat operatiunea notificata in conformitate cu prevederile Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. ­(Mediafax)

CFR Marfa se imprumuta de 120 milioane de euro CFR Marfa ar putea contracta un credit de 120 milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru rascumpararea unor obligatiuni scadente pe 10 decembrie, potrivit directorului general, Liviu Bobar. "Am initiat in vara o procedura de angajare a unui credit, aflata acum in derulare. Cred ca procedurile sunt aproape de final si, in 1-2 saptamani, vom fi in postura de a semna cu Raiffeisen pentru un credit de 120 milioane de euro", a afirmat Bobar. (Mediafax)

Louis Vuitton a infiintat o firma in Romania Compania Louis Vuitton, apartinand producatorului francez de lux LVMH, a infiintat o firma in Romania, prin care va comercializa incaltaminte si alte articole din piele. Louis Vuitton Malletier detine 99% din capitalul social al Vuitton Romania, cu sediul in Bucuresti. LVMH este lider pe piata mondiala a produselor de lux, grupul realizand, in prima jumatate a anului, venituri de 7,4 miliarde de euro. (Mediafax)

Citeste si:

Prima sucursala La Caixa in Romania Sucursala din Romania a institutiei spaniole de credit Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona (La Caixa) va fi inaugurata, marti, 30 octombrie. Obiectivul declarat al acestei deschideri este acela de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate sau clientilor potentiali cu interese comerciale in regiune si de a contribui la atragerea companiilor straine care se stabilesc in Spania sau au relatii comerciale cu aceasta. (Carmen Neacsu)

Vanzari in crestere pentru Praktiker Romania Praktiker Romania a inregistrat in trimestrul III o noua crestere a vanzarilor. Astfel, valoarea cumulata pentru perioada ianuarie - septembrie a ajuns la 181,9 milioane de euro, mai mare cu 71,1% fata de acelasi interval al anului trecut.