Turneul „Aventuri la pescuit" si-a consumat ultima etapa de toamna nebuna.

Ajuns la etapa a opta, turneul open de pescuit la rapitor a avut pe pista de concurs de la Sarulesti peste 80 de participanti care si-au incrucisat nalucile pentru titlul de campion national, pentru un loc in selectionata national de spinning sau pur si simplu pentru orgoliul propriu.

Asa cum ne-am obisnuit de la editia trecuta, finalul Turneului „Aventuri la pescuit" se anunta extrem de disputat. Cu Laurentiu Andronic, Eugen German si Sabin Buzatu avind sanse la titlu, cu o lupta foarte strinsa in primele zece locuri, Cupa Salmo, organizata anul acesta de Energofish pe lacul de la Sarulesti, a captat inca de acum o luna atentia pescarilor de competitie din intreaga tara. Mizei extraordinare i s-a adaugat dorinta pescarilor de a pescui pe aceasta pista destul de exclusivista, asa ca, la startul Cupei Salmo, asteptau nerabdatori prima lansare multi debutanti in turneu. Daca vineri noapte cei veniti la sedinta tehnica au fost spulberati de vintul si de ploaia rece, simbata, la ora startului primei manse, realitatea sfida prognozele.

Ne asteptam cu totii la ce era mai rau, la ploaie si vint dezlantuit. In schimb, am avut parte de o zi innorata, cu citiva stropi de ploaie si fara vint. O vreme ideala de salau, peste care a intrat in jigurile pescarilor de performanta chiar din primele minute ale concursului. Cele doua manse ale primei zile de concurs anuntau deja o bulversare a clasamentelor, favoritii fiind rataciti pe undeva pe la mijlocul plutonului. Stefan Tudose era pe primul loc in clasamentul intermediar simbata seara. Fusese o zi cu calm plat, un calm care prevestea insa marea furtuna. Duminica, vremea era atit de potrivnica incit ultima mansa a fost anulata. Astfel, contind doar punctele acumulate in primele doua manse, Stefan Tudose a cistigat Cupa Salmo, fapt ce nu a schimbat insa aproape nimic in clasamentul general. Fara prea multe emotii, Sabin Buzatu si-a pastrat pozitia de lider, cistigata acum o etapa, si si-a adjudecat titlul de campion national.