Mai multi oficiali au semnalat ieri, la lansarea BST, faptul ca agenda summitului NATO de la Bucuresti din 2008 nu a fost inca stabilita si se poarta discutii cu Moscova, care a impus un moratoriu asupra Tratatului Fortelor Conventionale in Europa (
Mai multi oficiali au semnalat ieri, la lansarea BST, faptul ca agenda summitului NATO de la Bucuresti din 2008 nu a fost inca stabilita si se poarta discutii cu Moscova, care a impus un moratoriu asupra Tratatului Fortelor Conventionale in Europa (CFE).

„La acest summit se vor discuta probleme majore. Chestiunea CFE ar putea fi una importanta. Ne asteptam sa gasim o solutie inainte de summit, iar la Bucuresti sa putem lua in calcul intelegerea“, a declarat pentru „Gardianul“ Jean-Francois Bureau (foto), asistent al secretarului general al NATO pentru diplomatie publica. In prezent se poarta discutii, in mod special in Consiliul NATO-Rusia. Oficialul NATO a admis ca tratatul trebuie actualizat (in sensul redistribuirii cotelor de inarmare, n.r.), in conditiile in care Pactul de la Varsovia nu mai exista.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.