Procurorii anticoruptie au atacat hotararea instantei Tribunalului Alba, care l-a achitat, in 18 iunie, pe primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau (foto), judecat pentru luare de mita. Procurorii considera, in motivele de apel, ca sentinta de fond
Procurorii anticoruptie au atacat hotararea instantei Tribunalului Alba, care l-a achitat, in 18 iunie, pe primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau (foto), judecat pentru luare de mita. Procurorii considera, in motivele de apel, ca sentinta de fond este nelegala si netemeinica, dar si lovita de nulitate absoluta.

In cuprinsul motivelor de apel, DNA sustine ca „este inadmisibil si total lipsit de cea mai elementara etica profesionala ca motivarea judecatorului sa reprezinte o copie fidela a concluziilor apararii (practic fiind copiate pasaje din concluziile scrise ale aparatorului inculpatului Dicu Nicolae in motivarea sentintei)“.

Pe de alta parte, procurorii spun ca „instanta retine o stare de fapt eronata, care nu corespunde starii de fapt retinute in actul de sesizare al instantei, respectiv rechizitoriul, facand astfel o analiza si o interpretare gresita a probelor“.

Procurorii anticoruptie se arata indignati de stilul zeflemitor al judecatorilor si le raspund cu aceeasi moneda.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.