Locul unde bucurestenii merg la vånatoare de chilipiruri, complexul comercial Europa, este pe cale sa fie ras de pe fata pamåntului. Primaria sectorului 2 a acordat un ultimatum comerciantilor din Europa sa intre in legalitate. Daca nu v
Locul unde bucurestenii merg la vånatoare de chilipiruri, complexul comercial Europa, este pe cale sa fie ras de pe fata pamåntului. Primaria sectorului 2 a acordat un ultimatum comerciantilor din Europa sa intre in legalitate. Daca nu vor reusi, de la 1 noiembrie incepe demolarea. O parte din complex a fost deja daråmat, iar restul comerciantilor spun ca ei sunt in legalitate si nu se asteapta sa fie dati afara.

Cei care vor pleca totusi se vor muta la „Dragonul Rosu“, singurul complex comercial din zona care nu se afla pe lista neagra a primariei. Deocamdata in Europa este aceeasi mizerie cu care am fost obisnuiti inca de la deschidere, evaziunea fiscala este in floare, iar calitatea produselor este inexistenta.

Comerciantii din Europa au avut la dispozitie mai bine de jumatate de an sa intre in legalitate, cu toate avizele de functionare necesare. Pana astazi insa, nu s-a schimbat nimic. Chinezii, vietnamezii, arabii si rromii roiesc in aceeasi mizerie incredibila, pe cele sase hectare ale complexului. Cand te indrepti spre Europa esti intampinat inca de pe trotuare de vanzatori cu oferte dubioase.

De la tigancile care flutura chitante in alb la telefoane mobile furate care se vand pe bordura si doua-trei terase cu mici si bere pentru cei care au curaj, intrarea la Europa pare a fi pe proprie raspundere. Inauntru mizeria este mult mai mare decat afara. Pe strada, masinile care trec mai imprastie jegul. Inauntru, parca este o groapa de gunoi. De-abia poti sa te uiti la oferta tarabelor pentru ca trebuie sa ocolesti gramezile de resturi amestecate cu noroi. Undeva, in spatele curtii imense, un excavator cu o cupa uriasa inalta un munte de gunoaie, exact ca la Glina. O parte din vechile magazine din Europa au fost deja daramate. Peisajul este ca unul ramas dupa un bombardament.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.