Cercetatorii de la Universitatea Florida au creat un dictionar video al tulburarilor de spectru autist (ASD Video Glossary), unde sunt descrise manifestarile si simptomele precoce ale autismului. Dictionarul este disponibil la adresa de internet www.
Cercetatorii de la Universitatea Florida au creat un dictionar video al tulburarilor de spectru autist (ASD Video Glossary), unde sunt descrise manifestarile si simptomele precoce ale autismului. Dictionarul este disponibil la adresa de internet www.autismspeaks.org. Cu ajutorul acestui dictionar, parintii pot descoperi singuri simptomele tulburarilor de spectru autist la copiii lor si se pot adresa din timp specialistilor, relateaza Associated Press. Dictionarul video include peste 100 de videoclipuri cu copii sanatosi si copii cu autism. In videoclipuri sunt comparate comportamentele copiilor sanatosi cu cele ale autistilor, pentru a fi scoase in evidenta simptomele bolii. De asemenea, in dictionar sunt explicati termenii medicali folositi de specialisti pentru a descrie comportamentul copilului autist.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.