PUNCTUL PE EI
CFR Cluj s-a insurubat gospodareste pe prima pozitie a clasamentului. A luat o victorie avans fata de Politehnica Timisoara si patru puncte fata de Unirea Urziceni. Nici echipele care au provocat (aiurea) restante in desfasurarea c
PUNCTUL PE EI
CFR Cluj s-a insurubat gospodareste pe prima pozitie a clasamentului. A luat o victorie avans fata de Politehnica Timisoara si patru puncte fata de Unirea Urziceni. Nici echipele care au provocat (aiurea) restante in desfasurarea competitiei nu mai pot ameninta pozitia clujenilor. Daca ele vor transforma retardarile in victorii, Rapidul ar putea urca pe doi, Steaua ar ajunge la egalitate de puncte cu Timisoara, iar Dinamo s-ar situa in afara podiumului, cot la cot cu Unirea Urziceni. Cam aceasta ar fi situatia dupa prima treime a campionatului, cam acestea ar fi echipele creditate cu sanse in disputarea locurilor care asigura participarea in viitoarea editie a cupelor europene.


Conditionalul optativ pare sa acopere argumentat realitatea prezenta, dar si pe cea viitoare. Valoarea echipelor si echilibrul valoric al loturilor conditioneaza intr-adevar succesul. Extrem de importanta este insa si atmosfera in care se lucreaza la cluburi. Podiumul actual confirma veridicitatea afirmatiei. Echipele drumului de fier - CFR Cluj si Rapid - polarizeaza din acest punct de vedere grupul celor sase.


Sunt convins ca relatiile dintre Ioan Andone si conducerea CFR-ului nu sunt unse cu unt si miere. Ba chiar cred ca esecul greu din Cupa UEFA ar fi creat o fractura paguboasa intre antrenor si conducerea clubului, daca s-ar fi actionat umoral. Doar intelepciunea si evaluarea corecta a perspectivei au redresat corabia. Jucatorii au inteles ca raspund la o comanda unica si nu isi pot inventa refugiu in destramarea relatiilor dintre conducatori.


La Rapid acul busolei tremura in draci. Dupa ce a participat activ la circul demisiei lui Bergodi, Zotta spune acum ca italianul ar fi fost inlaturat cu forta daca nu ar fi decis sa plece de buna voie. Declaratia nu face decat sa mai lege o piatra de moara la gatul lui Mircea Rednic. O vorba spune ca uneori si cizma proasta lasa urme trainice. Decizia aducerii noului antrenor creeaza cu adevarat conflicte trainice. Criza de autoritate cu care se confrunta Mircea Rednic este evidenta. Numai astfel se poate explica refuzul lui Mazilu de a intra in teren. Numai astfel se poate explica faptul ca Marius Constantin l-a lovit pe Emil Dica in timpul meciului de la Iasi. In plus, nu cred ca Rednic va reusi sa potoleasca vestiarul cata vreme e contestat vehement de suporteri, cata vreme chiar patronul care i-a semnat contractul afirma printre apropiati ca nu are incredere in angajatul sau. Iata asadar de ce cred ca aducerea lui Rednic reprezinta o prostie cu mult mai mare decat demiterea lui Bergodi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.