CE BEM, CE MÅNCÅM  
O consumam in fiecare zi si de aceea ar trebui sa fie curata, fara nici un fel de adaosuri care sa ne puna in pericol sanatatea. Producatorul acestei paini feliate este de alta parere, daca ne uitam la eticheta.


Painea feliata El Toro  are in compozitie o multime de ingrediente care ar trebui sa fie straine de acest produs. De pe eticheta aflam ca au fost folosite: "faina alba de grau, apa, premix: (gluten, zahar, faina de soia, faina de grau, emulsifiant stearoil-2, lactilat de sodiu E 481, propionat de calciu E 282, enzime, acid ascorbic E 300), drojdie, sare iodata, grasimi vegetale, otet, conservant sorbat de potasiu E 202".


ANALIZÃ…. Produsul analizat este o paine din segmentul mai costisitor feliata si ambalata. Datorita faptului ca este obtinuta din faina alba de grau, are un profil nutritional dezechilibrat cu un continut ridicat de glucide, care ii imprima o incarcatura glicemica mare. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca din aceasta cauza pancreasul este supus la un mare efort pentru secretia insulinei. De asemenea, painea contine o serie de aditivi alimentari printre care se regasesc emulsifianti, antioxidanti si conservanti. Nu se specifica natura grasimii vegetale. Produsul contine o sursa de gluten.


CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderatie de persoanele sanatoase si active. Nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza. Este interzis suferinzilor de celiachie. Suferinzii de diabet il vor consuma tinand cont de aportul de glucide.