PE UNII AR TREBUI sa-i previn: Vorbiti mai tare, ca-s nitel surd. Dar s-ar simti ofensati. Cum sa fii surd doar cu ei si cu altii nu? Adevarul e ca nu-s surd tot timpul. Sau ca discreta mea surzenie nu e la fel cu toata lumea si in toate imprejur
PE UNII AR TREBUI sa-i previn: Vorbiti mai tare, ca-s nitel surd. Dar s-ar simti ofensati. Cum sa fii surd doar cu ei si cu altii nu? Adevarul e ca nu-s surd tot timpul. Sau ca discreta mea surzenie nu e la fel cu toata lumea si in toate imprejurarile. Drept care prevenirea ar trebui formulata asa: Vorbeiti mai tare fiindca acum sunt cam surd cu voi. E posibil sa nici nu fie vorba despre surzenie, ci despre o redistribuire a afinitatilor. Eu sa vreau sa ascult ce mi se spune, dar urechile mele sa nu mai vrea. Gata, sa spuna urechile mele, te-am slujit fara sa-ti facem figuri atata amar de vreme, insa prea ai abuzat, prea i-ai ascultat politicos pe toti nerozii. A sosit timpul sa auzim numai ce ne place. O fi democratie in Romania, totusi nu-i cuviincios sa asculti cu aceeasi incordare a simtului si Muzica lui Mozart, si palavrageala politicienilor.


M-AM MIRAT, de cate ori am calatorit in Vest, de numarul celor care vorbesc singuri. Asa e in capitalism, mi-a spus un roman din Germania, fara sa-mi explice si de ce e asa. Acum vad si la noi multi oameni care vorbesc singuri. Ciudat e ca nu ma mai intreb de ce. Nu-i unica anormalitate careia nu-i mai caut legaturile cauzale. Asa trebuie sa fie! Poate ca inainte nu-i observasem pe cei care vorbeau singuri si azi ii observ. Poate ca-i observ pentru ca si eu am inceput sa vorbesc singur. Poate c-ar trebui sa ma mire ce-mi raspund cei mai multi dintre cei pe care-i intreb daca vorbesc uneori singuri. Uneori? - mi-a zis cu mare subinteles un coleg de la alt ziar - , nu uneori, ci tot mai des.


CAINELE isi marcheaza locul ridicand piciorul, iar marlanul cu scuipati, chistoace si cu coji de seminte.


UN DOMN care locuieste de 40 de ani cu sotia intr-o garsoniera se razbuna pe soarta si pe cei care invartesc banii cu lopata dand false telefoane de afaceri. Cum vede ca se vinde o proprietate cu 500.000 sau cu 1.000.000 de euro, telefoneaza anuntand ca e dispus sa cumpere imediat. Fixeaza intalnirea, glumeste la telefon cu vanzatorul, ca sa-l faca sa viseze frumos, da inca trei, patru telefoane, ca sa se asigure ca intelegerea ramane in picioare, da un telefon cu zece minute inainte de ora fixata. Si bineinteles ca asta e tot. E multumit ca l-a pus pe bogatan pe jar. Il intreb de cate ori a facut-o, iar domnul cu garsoniera la baza ma priveste lung si blajin inainte de a-mi raspunde: De sute, de mii de ori, lua-i-ar dracua€™!


TEKELUL unui prieten nu mai latra ca altadata, cand prietenul se cearta cu nevasta-sa. Se ascunde sub pat si, cand simte ca rafuiala e pe sfarsite, scoate capul si sta cu el afara preventiv o jumatate de ceas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.