Acum un an, la numai 16 ani, Adam Lihor din Satu Mare si-a adaptat singur o motocicleta pe care a transformat-o intr-una de cascadorii. Pasiunea pentru motociclete a imbinat-o foarte bine cu scoala, el fiind elev la Liceul I.C. Bratianu, profilul ele
Acum un an, la numai 16 ani, Adam Lihor din Satu Mare si-a adaptat singur o motocicleta pe care a transformat-o intr-una de cascadorii. Pasiunea pentru motociclete a imbinat-o foarte bine cu scoala, el fiind elev la Liceul I.C. Bratianu, profilul electronist auto. Dupa mai putin de jumatate de an de la prima cascadorie, a ajuns sa fie cunoscut printre motociclistii din toata tara.  In aceasta vara a participat in Ungaria la un concurs, unde a reusit sa ocupe locul patru. Talentul sau a atras atentia celor de la Auto Net care i-au propus sa devina membru al echipei lor. Aproape zilnic, dupa terminarea orelor el mergea in atelier sa lucreze, una dintre cele mai impresionante lucrari ale sale a fost repararea din punct de vedere electric si electronic a unui autoturism sport Nissan 350Z, destul de rar la noi in tara al carui pret porneste de la 46.000 de euro. Proprietarul masinii fusese deja pe la multe ateliere, insa nimeni nu s-a incumetat sa se apuce de-o asemenea lucrare, pe care Adam a reparat-o in orele de dupa scoala in aproape trei luni, fara a avea vreo schita electrica. Indemanarea lui i-a lasat cu gura cascata pe multi dintre cunoscatori, carora nu le-a venit sa creada ca un adolescent a reusit sa-i dea de capat. De altfel, multi posesori de masini noi si scumpe apeleaza la ajutorul lui Adam. Acum, din pacate, Adam a trebuit sa lase de-o parte tot ceea ce inseamna masini, motociclete, pentru a se apuca, alaturi de familie si prieteni, de cea mai mare lucrare a vietii lui: viata. A aflat de curand ca are leucemie. "La varsta la care colegii lui strang bani pentru buchetul de flori cu care sa se duca la prima intalnire cu o fata, el a inceput sa stranga bani pentru a supravietui", este mesajul celor de la Auto Net care au decis sa-l ajute, asa cum au facut-o si doua cluburi de motociclisti din Satu Mare, care sambata au organizat un mars pe strazile orasului, impartind fluturasi pentru a-si ajuta prietenul. RO 58 WBAN 2511000031802540 in RON si RO 38 WBAN 2511022031802540 in EUR sunt cele doua conturi deschise pentru Adam. Pentru contact: lihorjanos@yahoo.com sau http://adam.xhost.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.