Intrarea in deriva a dolarului, paritatea sa fata de euro urcand la peste 1,43 dolari, atingerea de catre barilul de petrol a pragului de 90 dolari si tensiunile geo-politice, in principal criza de la granita Turciei cu cea a Irakului, din zona kurda
Intrarea in deriva a dolarului, paritatea sa fata de euro urcand la peste 1,43 dolari, atingerea de catre barilul de petrol a pragului de 90 dolari si tensiunile geo-politice, in principal criza de la granita Turciei cu cea a Irakului, din zona kurda, au reprezentat motive de crestere a sentimentelor de aversiune fata de risc ale investitorilor de pe pietele internationale. Uncia de aur a urcat la fixingul de vineri dimineata de pe London Bullion Market la un maxim al ultimilor 28 de ani de 768,25 dolari, pentru ca la cel de seara sa scada usor, la 763 dolari, mai sus cu 160 de dolari comparativ cu inceputul anului. In aceste conditii de crestere a sentimentelor de aversiune fata de risc, determinate si de amplificarea problemelor legate de inflatie, investitorii cauta "refugii" considerate cat mai sigure. Necesitatea de a se proteja de riscurile inflationiste ii "indeamna" pe investitori sa investeasca in aur, dar si in alte metale pretioase, precum platina sau argintul. Pe de alta parte, analistii sunt de parere ca tot mai multe fonduri de investitii cumpara metale pretioase deoarece au observat ca acestea aduc castiguri mai mari decit unele plasamente in actiuni sau obligatiuni. Pe Comex, divizia de metale a New York Mercantile Exchange, pretul unciei cu livrarea in decembrie a urcat pana la 776,90 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.