La finalul Marelui Premiu al Braziliei, finlandezul era campion mondial. Intre timp, FIA a anuntat ca va analiza o contestatie depusa de McLaren, care, daca va fi solutionata favorabil, va directiona titlul catre britanicul Lewis Hamilton. Surpriza l
La finalul Marelui Premiu al Braziliei, finlandezul era campion mondial. Intre timp, FIA a anuntat ca va analiza o contestatie depusa de McLaren, care, daca va fi solutionata favorabil, va directiona titlul catre britanicul Lewis Hamilton. Surpriza la Sao Paolo! Desi toata lumea se astepta ca britanicul Lewis Hamilton sa devina campion mondial la primul sezon in Formula 1, laurii i-au revenit finlandezului Kimi Raikkonen si italienilor de la Ferrari. Acesta a castigat duminica Marele Premiu al Braziliei, depasindu-i pe coechipierul sau Felipe Massa si pe dublul campion mondial Fernando Alonso (McLaren), in timp ce Hamilton a ajuns de-abia pe pozitia a saptea, dupa ce, in turul 7, a fost depasit de aproape toti concurentii din cauza unor probleme la cutia de viteze. Plecat din pole-position, brazilianul Felipe Massa a condus aproape intreaga cursa, cedandu-i deliberat locul lui Kimi Raikkonen in turul 53. Acesta a fost declarat campion mondial, dar titlul sau nu este deocamdata sigur, dupa ce McLaren a facut un apel la FIA fata de decizia de a nu-i penaliza pe cativa piloti care au terminat duminica in fata lui Hamilton pentru faptul ca acestia au folosit un combustibil la o temperatura interzisa.      "Nu ma voi schimba"     Cunoscut drept un tip petrecaret, caruia ii place sa piarda noptile prin baruri cu prietenii, finlandezul Kimi Raikkonen a declarat ca viata sa privata il priveste. "Cand este vorba de antrenamente si curse, ma comport perfect. In rest, imi traiesc asa viata cum vreau eu si asta este totul. Acum am devenit campion mondial pentru ca Ferrari este intr-adevar o superechipa. Ma simt excelent aici", a spus pilotul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.