Cristian Cioaca, politistul suspectat ca si-ar fi omorat sotia, pe avocata Elodia Ghinescu, a aflat ieri rezultatele expertizei criminalistice efectuate asupra obiectelor gasite intr-o rapa din apropierea Rasnovului. El a fost audiat de procurorul de
Cristian Cioaca, politistul suspectat ca si-ar fi omorat sotia, pe avocata Elodia Ghinescu, a aflat ieri rezultatele expertizei criminalistice efectuate asupra obiectelor gasite intr-o rapa din apropierea Rasnovului. El a fost audiat de procurorul de caz timp de trei ore si a plecat de la Parchet cu inca 30 de zile de interdictie de a parasi tara.


Specialistii Institutului de Criminalistica au stabilit ca pe obiectele gasite intr-o rapa din apropierea statiunii Poiana Brasov exista urme biologice umane, respectiv sange, celule epiteliale, secretii care au profilele genetice identice cu cele ale Elodiei Ghinescu si ale politistului Cristian Cioaca. Cel putin asa reiese din comunicatul de presa emis ieri de Inspectoratul General de Politie. Cu alte cuvinte, expertiza a stabilit cu certitudine ca uniforma cu insemnele Politiei Judetene Brasov, gasita alaturi de alte obiecte intr-un sac abandonat in rapa de care am amintit mai sus, apartine invinuitului Cristian Cioaca. Pe pantalonul de la uniforma au fost descoperite "urme biologice care au evidentiat amestecuri de profile genetice din care nu poate fi exclus profilul genetic al Elodiei Ghinescu". Pete din sangele avocatei disparute au fost gasite pe sticluta de parfum si pe sacul in care erau ascunse obiectele.


APÅRAREA. "Daca expertiza a stabilit ca e uniforma mea, inseamna ca asa e, dar habar nu am cum a ajuns acolo. Nu am dus eu obiectele acolo", le-a spus Cristian Cioaca procurorilor, dupa cum ne-a declarat ieri avocatul sau, Florentin Sorescu. "Singura certitudine stabilita prin expertiza este aceea ca hainele ii apartin domnului Cioaca. In rest s-au gasit doar doua picaturi de sange apartinand Elodiei: una pe capacul de la sticluta de parfum si una pe sacul de plastic. Explicatia pentru pata de pe sticluta poate fi simpla: poate era taiata sau zgariata la deget cand s-a parfumat. N-am stat sa-mi explic cum a putut ajunge pata de sange al Elodiei pe sacul de plastic. Nici clientul meu nu-si explica cum au ajuns hainele lui acolo. Le-a spus anchetatorilor: «Daca expertiza a stabilit ca e uniforma mea, inseamna ca asa e, dar habar nu am cum a ajuns acolo. Nu am dus eu obiectele acolo»", ne-a declarat avocatul Sorescu. El a mai precizat ca, in situatia in care Cioaca nu a dus lucrurile acolo, se ridica mari semne de intrebare, aparatorul neexcluzand varianta unei inscenari. "Cum de nu au fost gasite mai multe frunze pe aceste obiecte, daca au stat atat de mult sub ploaie si sub vant? Se vede si din plansa fotografica de la dosar: o frunza era pe o singura poza, iar restul obiectelor nu erau ascunse, ci pareau a fi puse acolo tocmai pentru a fi descoperite", a declarat aparatorul sotului suspectat de omor.


PROBE CERUTE. "Am cerut proba cu amprentele digitale si admiterea ca probe a mesajelor dintre Elodia si sepepist, inclusiv cel din luna august. Va spun, in Dubai s-au intamplat lucruri nu tocmai prietenesti intre ei. Ea s-a intors ca o persoana ranita. A ajuns in Romania, unde o astepta un divort. Psihologic, se afla intr-o stare in care era capabila de orice, chiar si de sinucidere, dar nu spun ca s-a sinucis", a declarat avocatul jurnalistilor adunati la Parchetul General.
Aparatorul lui Cristian Cioaca a facut si declaratii care ar putea fi considerate drept sfidatoare la adresa autoritatilor judiciare: "Daca concluziile expertizei erau fara dubiu, clientul meu era arestat acum! Nu sunt mai mult decat ce am avut si pana acum. Eu speram azi sa se lamureasca lucrurile in sensul ca este nevinovat". Desi despre uniforma de politist gasita in rapa se vorbeste de mai bine de doua saptamani, Cristian Cioaca nu a verificat acasa daca ii lipseste o uniforma din dotare. Cel putin asa sustine avocatul Sorescu: "Clientul meu nu stie daca ii lipseste vreo uniforma de acasa, nu a verificat. Este si greu. Singura metoda de a-si da seama este sa compare ceea ce gaseste acasa cu evidenta de la Politie privind echipamentele primite in dotare de-a lungul timpului".


INTERDICTIE. Singura masura dispusa ieri de procurorul de caz Marius Iacob a fost aceea de a-i prelungi invinuitului Cristian Cioaca, cu inca 30 de zile, interdictia de a parasi tara. De precizat ca, desi anchetatorii au adunat mai multe probe care sustin acuzarea lui Cioaca, pana in prezent nu a fost descoperit cadavrul avocatei presupuse a fi fost omorata si segmentata de sot. Jandarmii si politistii continua scotocirile in cautarea cadavrului. Reamintim ca Elodia Ghinescu a fost data disparuta de sotul ei la cinci zile dupa momentul asa-zisei disparitii (30 august). Ancheta a inceput la 5 septembrie. Dupa audierea a peste 40 de persoane si dupa descoperirea mai multor urme de sange in locuinta familiei Cioaca-Ghinescu, procurorii si politistii au luat in calcul varianta crimei, iar principalul suspect este chiar sotul. Impotriva lui a fost dispusa o data ordonanta de retinere pentru 24 de ore sub acuzatia de omor calificat, procurorii solicitand instantei arestarea preventiva. Dupa parcurgerea etapelor specifice, Instanta Suprema a dispus fata de Cioaca interdictia de a parasi tara, fiind pentru prima oara cand o instanta dispune o masura preventiva impotriva unui invinuit, in lipsa cadavrului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.