Circa 20 de romani, printre care infractori si prostituate, vor fi expulzati saptamana aceasta de prefectura din Genova, in baza directivei europene care prevede posibilitatea repatrierii cetatenilor comunitari, din motive de ordin public si dificult
Circa 20 de romani, printre care infractori si prostituate, vor fi expulzati saptamana aceasta de prefectura din Genova, in baza directivei europene care prevede posibilitatea repatrierii cetatenilor comunitari, din motive de ordin public si dificultati de integrare, relateaza presa italiana. PREDATI ROMANILOR. Site-ului IlSecoloXIX.it, scrie ca cei 20 de romani vizati de decretul de expulzare semnat de prefectul Genovei, Giuseppe Romano, vor fi predati in custoria reprezentantilor Guvernului de la Bucuresti si a unui oficial al politiei romane, care s-au deplasat la sfarsitul saptamanii trecute la Genova, pentru o a doua intalnire bilaterala referitoare la problemele de siguranta cauzate de imigrantii romani din Italia. Normativa europeana, invocata in repetate randuri de primarul Genovei, Marta Vincenzi, va fi pusa in aplicare pentru prima oara in acest oras. Ea stipuleaza ca cetatenii comunitari pot fi "expulzati" de autoritatile din tarile membre UE, dupa trei luni de la intrarea lor pe teritoriul statului respectiv, daca nu fac dovada ca dispun de mijloace suficiente de trai si au un loc de munca. MASURI. Odata cu demararea acestui program, primaria din capitala Liguriei ia in calcul si expulzarea celor aproximativ 300 de romani de etnie roma, care ocupa abuziv circa zece tabere ilegale, in diverse cartiere ale orasului. Autoritatile genoveze au anuntat, in acelasi timp, evacuarea, peste circa zece zile, a taberei din cartierul Cornigliano, care a fost vizata, in vara, de doua tentative de incendiere si a devenit, in urma cu doua saptamani, scena unui tragic incident, in care o fetita de etnie roma, in varsta de sapte ani, a suferit arsuri grave dupa ce s-a apropiat de o plita incinsa, cu o sticla de alcool in mana. "Confirm ca exista un cadru normativ, in baza unei directive europene, care le confera prefectilor autoritatea de a semna un ordin de expulzare de pe teritoriul italian, pentru un an, a cetatenilor - fie ei si comunitari - care fac parte din anumte categorii", a explicat prefectul Romano, citat de cotidianul Il Giornale in pagina electronica. "De exemplu, cine nu se inscrie in evidenta populatiei, in trei luni de la intrarea in Italia, si nu face dovada ca are mijloace suficiente de a se intretine, sau cine se afla in alte situatii prevazute de lege, poate fi expulzat", a adaugat el, subliniind colaborarea deplina, in acest sens, cu autoritatile de la Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.