Filmul de groaza "30 Days of Night", despre niste vampiri care ataca un sat din Alaska ingropat in noaptea polara, s-a situat pe primul loc in box office-ul nord-american la sfarsitul saptamanii trecute, surclasand lungmetraje pretendente la Oscar.&#
Filmul de groaza "30 Days of Night", despre niste vampiri care ataca un sat din Alaska ingropat in noaptea polara, s-a situat pe primul loc in box office-ul nord-american la sfarsitul saptamanii trecute, surclasand lungmetraje pretendente la Oscar. 
"30 Days of Night", adaptare a unor benzi desenate cu Josh Hartnett, a avut incasari de 16 milioane de dolari de vineri pana duminica.  

Pe locul al doilea s-a situat "Why did I get married", o comedie despre casnicie cu cantareata americana Janet Jackson, care a obtinut incasari de 12,1 milioane de dolari in cea de-a doua saptamana de la lansarea pe marile ecrane in America de Nord.

Comedia "The Game Plan", despre un jucator profesionist de fotbal american cu o viata tulbure, care descopera ca are o fiica in varsta de 7 ani, s-a situat pe locul al treilea, cu incasari de 8,1 milioane de dolari. In cele patru saptamani de la lansarea pe marile ecrane, productia Disney a incasat peste 69 de milioane de dolari.

Pe locul al patrulea in box office-ul nord-american s-a situat "Michael Clayton", un film in care George Clooney joaca rolul unui barbat angajat de o firma de avocatura pentru a rezolva o conspiratie, care a obtinut incasari de 7,1 milioane de dolari.

Filmul cu care Ben Affleck a debutat ca regizor, "Gone baby gone", cu Morgan Freeman si Casey Affleck, povestea rapirii unei fetite, este in schimb o deceptie de box office. In ciuda criticilor excelente, drama s-a situat doar pe locul al cincilea in box office-ul nord-american, dupa ce a obtinut incasari de 6 milioane de dolari in primele trei zile de la lansare. 

Comedia sportiva "The Comebacks", a carei actiune se situeaza in lumea fotbalului american, a debutat in box office-ul nord-american pe locul al saselea (5,8 milioane de dolari) si este urmata in top de drama "We Own the Night", in regia lui James Gray, cu Mark Wahlberg si Joaquin Phoenix, care a avut incasari de 5,5 milioane de dolari.

"The Nightmare Before Christmas 3-D", un film de animatie al regizorului Tim Burton, remake al lungmetrajului cu acelasi titlu lansat in 1993, s-a situat pe locul al optulea, cu incasari de 5,1 milioane de dolari.

O alta mare deziluzie de box office a saptamanii este "Transfer de captivi", o drama despre inchisorile din strainatate ale CIA. In ciuda unei distributii prestigioase, Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep, filmul, regizat de sud-africanul Gavin Hood, castigator al unui premiu Oscar in 2006 pentru "Tsotsi", a debutat pe locul al noualea, cu incasari de doar 4,2 milioane de dolari.

Pe locul al zecelea s-a situat comedia romantica a fratilor Bobby si Peter Farrelly, "Cat dureaza o casnicie", povestea unui barbat (Ben Stiller), recent casatorit cu o femeie despre care crede ca este perfecta, pana cand, in timpul lunii de miere, se indragosteste de altcineva. Comedia a obtinut incasari de 3,9 milioane de dolari in cea de-a treia saptamana de la lansarea pe marile ecrane.

In timp ce marile studiouri incep sa lanseze productii de natura sa intereseze colegiul electoral al Academiei americane de film, care va decerna prestigioasele premii Oscar in februarie, dramele "Gone baby gone" si "Transfer de captivi" nu sunt singurele care nu au avut succes de box office.

Dovada in acest sens stau "Things We Lost in the Fire", primul film hollywoodian al danezei Susane Bier, in care joaca Halle Berry si Benicio Del Toro, castigatori de premii Oscar. Filmul a avut incasari de 1,6 milioane de dolari, desi a fost distribuit in 1.142 de sali.

La fel s-a intamplat si cu cel mai recent film al lui Brad Pitt, "Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford", care a avut incasari de doar 2,2 milioane de dolari in cele cinci saptamani de la lansarea pe marile ecrane. La sfarsitul saptamanii trecute, acest film s-a situat pe locul al 27-lea in box office-ul nord-american.MediafaxAsteptam cronici din partea voastra!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.