Aura Urziceanu si A.G. Weinberger vor sustine, pe 18 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, un concert intitulat "The Sound of America", care va prezenta un program integral american - de la jazz, la blues si evergreen-uri, toate in variantele o
Aura Urziceanu si A.G. Weinberger vor sustine, pe 18 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, un concert intitulat "The Sound of America", care va prezenta un program integral american - de la jazz, la blues si evergreen-uri, toate in variantele orchestrale originale.
Potrivit organizatorilor, Elite Art Entertainment, acest "concert-eveniment" se adreseaza publicului de toate varstele. Cei doi artisti vor fi acompaniati de catre Big Band Orchestra, condusa de Ionel Tudor.
Biletele la concert au preturile stabilite de 70, 50 si 35 de lei. Acestea pot fi cumparate de la casa de bilete a Salii Palatului, magazinul Muzica, reteaua librariilor Diverta si online de pe bilete.ro, blt.ro, biletedelatati.ro si myticket.ro.
Aura Urziceanu este una dintre cele mai cunoscute cantarete din Romania. De asemenea, ea si-a construit si o cariera internationala in muzica. Aura a cantat alaturi de Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Mel Lewis, Sarah Vaughn si a participat la competitii prestigioase ca Newport Jazz Festival, Village Vanguard or Carnegie Hall. A reprezentat Romania la Festivalul International de la Knokke din Belgia, unde a castigat Cupa Europeana impreuna cu echipa romana. De asemenea, i-a mai fost acordat si Premiul presei pentru cea mai buna interpreta a festivalului, primind nota maxima din partea tuturor membrilor juriului, eveniment fara precedent in 13 ani.
A.G.Weinberger este un nume fara de care nu se poate vorbi despre blues in Romania. Muzician cu o reputatie internationala, el a intreprins in anii '90 turnee in Germania, Elvetia, Israel, Turcia si Ungaria, iar in 1992 a deschis concertul lui Al DiMeola de la Budapesta. In 1996 a ajuns pentru prima oara in SUA, la Memphis, Tennessee, cu scopul de a lua contact cu industria americana de blues. Un an mai tarziu, A.G. a sustinut un recital in Piata Universitatii, cu ocazia vizitei presedintelui SUA, Bill Clinton. Anul 1998 il gaseste din nou in Memphis, la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat sa participe la celebra manifestare. In mai 2000, pleaca in "exil cultural" in Statele Unite, si, timp de patru ani, A.G. munceste cu tenacitate, astfel incat sa demonstreze ca si un chitarist din Romania poate reusi acolo unde a reusit celebrul B. B. King. La inceput a cantat in cluburile din Chicago, apoi a concertat in unele dintre cele mai celebre cluburi din New York, precum Decade, Bitter End, Red Lion etc.
Din noiembrie 2004 si pana in martie 2005, el si-a inregistrat piesele pentru noul album in studiouri din Nashville, Seattle si Boston. Noul material discografic a fost lansat pe piata americana, australiana si japoneza. Succesul acestui nou album i-a adus nominalizarea la premiile Grammy 2007 - sectiunea Blues.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.