Este taramul Tangoului si al aventurii
Buenos Aires reuneste toate caile din ArgentinaArgentina este pentru turisti o tara necunoscuta, misterioasa, tara lui Borges pentru pasionatii de literatura, regatul celebrului Tango pentru iubitorii de da
Este taramul Tangoului si al aventurii
Buenos Aires reuneste toate caile din ArgentinaArgentina este pentru turisti o tara necunoscuta, misterioasa, tara lui Borges pentru pasionatii de literatura, regatul celebrului Tango pentru iubitorii de dans, iar pentru cei care viseaza aventuri este tara romanticilor gauchos si pampas.
Capitala Buenos Aires este centrul acestei tari din toate privintele, mai putin ca situare geografica. Dincolo de Buenos Aires incepe Pampasul, unde veti gasi numeroase orase cu greutate istorica, ale caror origini se pierd in perioada colonizarilor si care trebuie vizitate. In partea de vest veti gasi Muntii Anzi, perfecti pentru cei care doresc drumetii de neuitat. Patagonia, aflata in partea de sud a Argentinei, este o regiune rece si nu prea potrivita celor care vor o vacanta, dar o destinatie ideala daca doriti o aventura. Regiunea Ushuaia, cel mai sudic oras al tarii, poate fi vizitata oricand, chiar in perioada iernii vremea fiind acceptabil de calda.Buenos Aires - Parisul Americii de SudBuenos Aires, poate cel mai "european" oras din America de Sud, este foarte elegant si stilat, multe dintre cladiri fiind construite in secolul XIX, ceea ce i-a adus numele de "Parisul Americii de Sud". De o parte si de alta a strazilor lungi si pietruite sunt exemple magnifice de arhitectura coloniala de secol XIX, vilele de aici fiind altadata locuite de cei mai bogati dintre imigrantii spanioli, si inaccesibile localnicilor.
Orasul este fascinant si pare sa se anime mai ales la caderea intunericului, cand incepe trepidanta viata de noapte, ce pare fara sfarsit. Discoteci, un casino, nenumarate baruri si restaurante cu o bogata oferta - atat feluri traditionale cat si meniuri internationale - cluburi, veti avea de unde alege pentru a va distra.
Mendoza este cel mai important oras din vestul tarii, aflat la poalele Muntilor Anzi, la o altitudine de 760 de metri, la doar 200 de km de Santiago, Chile. Orasul a fost fondat in 1561, si chiar daca regiunea este periodic zguduita de cutremure puternice, o parte din cladirile istorice, martori tacuti ai secolelor, va asteapta sa le descoperiti. Printre acestea se numara faimoasele ruine ale Manastirii San Francisco in Cuidad Vieja (zona istorica a orasului), Museo Fundacional si Parque San Martin.Anzii argentinieni si porturile sunt pricipalele atractiiArgentina are foarte multe de oferit: zapada, cascade, orase moderne - si poate de aceea poarta si numele de tara celor cinci continente. Tucuman este un exemplu in acest gen, fiind un oras aflat in stapanirea desertului. Chiar daca acesta nu este atat de frumos incat sa merite o vizita, dealurile din regiune sunt spectaculoase.
Bariloche este poate cea mai cunoscuta statiune de schi din Anzii argentinieni, dar orasul ofera mult mai mult decat atat. In apropiere se gaseste un Parc National superb, iar in afara distractiei pe partiile de schi veti putea face drumetii, plimbari cu bicicleta. Fiecare anotimp are in Bariloche farmecul sau. In timpul iernii statiunea este plina de turisti si localnici care vin pentru schi. In luna noiembrie se aduna aici pescarii, iar vara vin turistii care vor sa se simta bine si sa se bucure de vremea calda.
Mar del Plata este un oras situat pe coasta argentiniana, in provincia Buenos Aires, la 400 de km sud de capitala. Mar del Plata este unul dintre principalele porturi ale Argentinei si totodata cea mai importanta statiune estivala. Cu o populatie de peste 500.000 locuitori, este pe locul al saptelea in topul oraselor argentiniene, pentru a nu mai pune la socoteala milioanele de turisti care vin anual aici.
Este si una dintre destinatiile preferate de argentinieni, care vin in weekend in numar tot mai mare pentru doua zile de distractie.
Principala activitate economica este turismul. In fiecare an aici ajung intre patru si sase milioane de turisti. Iar orasul este pregatit sa ii primeasca pe toti, cu hoteluri, restaurante, cazinouri, baruri si alte atractii turistice. Este un oras modern si plin de viata.Orase, lagune, golfuriGolfurile San Jose si Nuevo - mai curand lagune decat golfuri - se gasesc la nordul si la sudul peninsulei. An dupa an, animalele revin in aceste ape protejate pentru a se inmulti si a-si creste puii. Nu este ceva neobisnuit ca pe kilometri intregi sa vedeti colonii de lei de mare si foci, in timp ce in partea sudica din apa se zaresc balene. Pe tarmul de nord este locul preferat de intalnire al pinguinilor.
La Rioja este capitala provinciei cu acelasi nume, fiind situat in partea de vest a tarii, la mica distanta de granita cu Chile. Orasul se gaseste la poalele muntilor Velasco si este una dintre destinatiile alese in general de cei pasionati de drumetii si de excursii. Totusi, este o regiune salbatica, asa ca este bine sa nu va aventurati prea departe daca nu aveti pregatirea si echipamentul potrivit.
Despre Corrientes localnicii spun ca are "Paye", un cuvant care s-ar putea traduce prin "frumusete maiestuoasa", iar traditia este ca oricine va ajunge aici se va indragosti definitiv de locurile pline de farmec. Locul este unic pentru frumusetile naturale si pentru atmosfera, fiind situat langa Raul Corriente, ceea ce ofera un cadru natural spectaculos. Raul incepe de la Esteros del Ibera si se varsa in portul Esquina, trecand prin teritorii neexplorate si salbatice, fiind singurul rau de asemenea dimensiuni care nu este strajuit de-a lungul cursului de sate.Legenda zeului care si-a pierdut iubita Cascada Iguazu este una dintre destinatiile turistice care nu trebuie ratate. Cascada se gaseste la granita dintre Brazilia si Argentina. Legenda spune ca impresionanta cascada a aparut din cauza furiei unui zeu care isi pierduse iubita. Cand veti ajunge acolo si veti privi in jos, spre Garganta del Diablo (Gatlejul Diavolului), s-ar putea sa credeti ca in aceasta poveste exista un sambure de adevar.
Cascada Iguazu este a doua ca marime din lume, dupa Cascada Victoria din Africa, si una dintre minunile naturale ale lumii. Inaltimea nu este, insa, atat de impresionanta ca lungimea, cascada parand sa se intinda la infinit. Cand nivelul apei raului este ridicat, spectacolul este superb si in acelasi timp infricosator, toata creasta fiind acoperita de torent.InfoArgentina este a opta tara ca marime din lume.Este tara extremelor. In acelasi timp, intr-o regiune poate fi extrem de cald, iar in alta foarte frig.In Buenos Aires sunt aproximativ 90 teatre si 100 cinematografe.Religia dominanta este catolicismul.Limba oficiala este spaniola, dar se vorbesc si engleza, franceza, germana.Argentina are resurse naturale importante, un sector agricultural orientat mai ales spre exporturi, dar si o industrie diversificata si in continua dezvoltare.Spre deosebire de majoritatea tarilor vecine, populatia Argentinei este in majoritate de origine europeana, 85 la suta avand origini spaniole sau italiene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.