Razvan Rusu, ce ar urma sa preia postul de ambasador in Italia, a promis ca va face tot posibilul ca, odata ajuns la Roma, sa schimbe perceptia autoritatilor, dar si a italienilor in general asupra romanilor. El a obtinut acordul parlamentarilor cu m
Razvan Rusu, ce ar urma sa preia postul de ambasador in Italia, a promis ca va face tot posibilul ca, odata ajuns la Roma, sa schimbe perceptia autoritatilor, dar si a italienilor in general asupra romanilor. El a obtinut acordul parlamentarilor cu majoritate de voturi, insa a fost sfatuit sa invete limba italiana. Adrian Vierita, nominalizat pentru postul de ambasador al Romaniei in SUA, a obtinut votul parlamentarilor in unanimitate, urmand sa ocupe in sfarsit un post neocupat de mai bine de un an. El a promis ca va incerca sa rezolve problema vizelor, astfel incat romanii sa poata calatori liber in SUA, dar nu a uitat nici de problemele energetice, unde este nevoie de sprijinul Washingtonului, aici fiind mentionat proiectul Nabucco. Daniel Banu si Emil Rapcea au primit, de asemenea, aviz favorabil din partea parlamentarilor, pentru posturile de ambasadori in Bosnia Hertegovina si Republica Kazahstan. Presedintele Comisiei de politica externa a Camerei, Stefan Glavan a anuntat la finalul audierii lui Banu ca acesta a primit un vot favorabil unanim. Banu a declarat, citat de Mediafax, ca isi doreste ca relatia cu Bosnia Hertegovina sa fie vazuta din prisma triplei calitati a Romaniei, de membru UE, NATO si partener strategic regional. Banu detine in prezent functia de sef al Biroului de Legatura al Romaniei in Kosovo, din cadrul MAE. O alta audiere la comisiile de politica externa a fost cea a lui Emil Rapcea, fost ambasador in Nigeria, a carui candidatura a fost acceptata pentru ocuparea postului de ambasador in Republica Kazahstan. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.