Grupul farmaceutic elvetian Novartis a raportat pentru T3 o scadere a profitului net de 12%, la 1,57 mld. de dolari, pe fondul lansarii unor variante generice concurente pentru trei dintre medicamentele sale, rezultatele fiind sub asteptarile analist
Grupul farmaceutic elvetian Novartis a raportat pentru T3 o scadere a profitului net de 12%, la 1,57 mld. de dolari, pe fondul lansarii unor variante generice concurente pentru trei dintre medicamentele sale, rezultatele fiind sub asteptarile analistilor. Profitul operational a fost afectat negativ de vanzarile scazute inregistrate de medicamentul Zelnorm, care a fost retras de pe piata din SUA si de lansarea unor versiuni generice pentru trei dintre medicamentele sale, Famvir, Lotrel si Lamisil. Cifra de afaceri a urcat in intervalul iulie-septembrie cu 9%, la 9,61 miliarde de dolari, peste media asteptarilor analistilor, de 9,36 miliarde de dolari. Totodata, vanzarile de medicamente au crescut cu 2%, la 5,89 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.