Pugilistul roman lupta simbata dimineata pentru titlul mondial, foloseste manusi care nu-i convin, dar are avantajul ca adversarul se incalzeste mai greu.

Lucian Bute este pregatit pentru meciul carierei. Pugilistul roman il va infrunta simbata dimineata, de la ora 5.00 (PRO TV), pe columbianul Alejandro Berrio, in tentativa sa de a cuceri titlul mondial IBF, categoria supermijlocie. „Sint gata sa-mi implinesc visul si sa cuceresc centura cu diamante, chiar daca il voi avea in fata pe detinatorul ei. Sint constient ca voi avea un meci greu, dar Berrio nu prea mai are cu ce sa ma surprinda. I-am urmarit meciurile, atit la televizor, cit si in ring", a spus Bute. Misiunea romanului va fi ingreunata de faptul ca va trebui sa lupte cu manusi Reyes, preferate de columbian si diferite de cele cu care Bute s-a obisnuit. „Manusile Reyes nu ii vor oferi protectia necesara lui Lucian, care utilizeaza manusi mai groase dupa accidentul suferit la mina anul trecut. Impactul se va face os pe os, cum e mai rau. Boxerii care lovesc puternic adora aceste manusi", a afirmat antrenorul romanului, Stephan Larouche. Desi si-ar fi dorit sa boxeze cu manusile Winning, care sint mai groase, clubul InterBox a trebuit sa accepte pretentiile columbianului pentru ca meciul sa se perfecteze. „Nu am avut alta varianta decit sa utilizam acelasi tip de manusi ca Berrio. Altfel, ar fi fost ca si cum ar fi trebuit sa joci cu o bita de baseball contra unei bite de plastic", a mai spus Larouche, cel care l-a pregatit si pe Leonard Doroftei pentru cucerirea titlului mondial.

Fost adversar al celor doi pugilisti, americanul Carl Handy merge pe mina lui Lucian Bute in partida gazduita de Bell Center din Montreal. „Ca unul care a boxat cu amindoi, pot spune ca as paria pe Lucian Bute. Nu ar fi o surpriza pentru mine daca Bute va cistiga prin KO in primele reprize. Berrio este periculos, loveste foarte dur, este un luptator. Dar cred ca Bute are factorul X. Acea viteza, la care se adauga puterea. Berrio este mai mult o bruta. Si el are abilitati, dar daca pariezi pe ceva la el, pariezi pe viteza. Am luptat cu Berrio si are pumnul mai greu decit Bute, dar romanul m-a trimis de doua ori la podea. Bute m-a oprit in repriza a 4-a, iar cu Berrio am ajuns in a 8-a, inainte ca antrenorul meu sa ma abandoneze", a declarat Carl Handy. Mai mult, pugilistul american crede ca Bute isi va onora statutul de Mister KO si il va trimite la podea pe Berrio inainte de expirarea termenului- limita: ,,Nu vad un meci de durata. Cred ca Bute il va putea rani pe Berrio in primele reprize, iar columbianul este genul de boxer care se incalzeste mai greu cu cit lupta avanseaza. E constant, e dur, nu e rapid, dar loveste tare. Bute este mai tehnic, mai rapid si cred ca viteza romanului il va termina pe Berrio".