Orice s-ar spune rau despre tinerii de azi, mai pe fata, mai pe ascuns, ei sunt singurii in stare sa readuca frumusetea in matca ei. Sa faca poezia sa "cante" si politica sa danseze; sa bata recordul la capitolul "autocritica". I-ati vazut, cu sigura
Orice s-ar spune rau despre tinerii de azi, mai pe fata, mai pe ascuns, ei sunt singurii in stare sa readuca frumusetea in matca ei. Sa faca poezia sa "cante" si politica sa danseze; sa bata recordul la capitolul "autocritica". I-ati vazut, cu siguranta, cum ne cuceresc: bland, civilizat si cu cel mai firesc sentiment al recunoasterii greselii. Fara ei, asa cum sunt, lumea ar fi lipsita de bucurie, de viata, de ras. Pe care stiu sa-l struneasca si in genul dramatic cu cea mai mare priza la public. "Comedia tine la TINEri" vrea sa ne convinga, neaparat, ca si viceversa e valabila. Altfel spus, proiectul cu pricina, initiat de Teatrul de Comedie si aflat la a III- a editie, este un prilej de a ne lamuri spre ce tinde tinara generatie de regizori si actori. Sala Studio a Teatrului de Comedie este, in perioada 20 octombrie - 4 noiembrie a.c., gazda acestui multasteptat eveniment. Regia spectacolelor va fi semnata de trei tineri absolventi ai Facultatii de Regie Teatru din cadrul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti: Silvia Dumitriu, Vladimir Anton, Zalan Zakarias. Astfel, in zilelel de 20 octombrie (ora 19.30), 21 octombrie (orele 11.00 si19.30) si 3 noiembrie (ora 19.30) publicul de toate varstele va putea aprecia, aplauda (sau critica!) spectacolul "Zoo Story" de Edward Albee, in regia Silviei Dumitriu (clasa prof.univ.dr. Tudor Marascu, 2005). Distributia: Adrian Anghel si Sorin Dinculescu. Scenografia apartine Iulianei Gherghescu. Cel de-al doilea spectacol "Bella si cavalerul fara nume" de Oliver Emanuel, va avea loc la 25 octombrie (ora 19.30), 26 octombrie (orele 17.30 si 20.00) si in 4 noiembrie (ora 11.00) Regia apartine lui Vladimir Anton (clasa conf.univ.drd. Liudmila Szekely - Anton, 2006). Joaca: Ioana Anastasia Anton, Lucian Iftime si Tudor Aaron Istodor. Vladimir Turturica semneaza scenografia. "Emigrantii" de Stawomir Mrozek este titlul celui de-al III-lea spectacol, ale carui regie si decor sunt semnate de Zalan Zakarias (clasa conf.univ.drd. Liudmila Szekely - Anton, 2006). In distributie: Alexandru Unguru si Florin Lazarescu. Eszter Gyorgy semneaza costumele. Piesa se va juca in zilele de 1 noiembrie (ora 19.30). 2 noiembrie (orele 17.30 si 20.00) si 4 noiembrie (ora 19.30). Intrarea este libera. Şi parerile stau sub acelasi semn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.