Criticul de teatru George Banu si tinarul pictor Alexandru Radvan au fost desemnati cistigatorii editiei de anul acesta.

Cistigatorii Marilor Premii Prometheus pentru Opera Omnia si Opera Prima au fost desemnati miercuri


Criticul de teatru George Banu si tinarul pictor Alexandru Radvan au fost desemnati cistigatorii editiei de anul acesta.

Cistigatorii Marilor Premii Prometheus pentru Opera Omnia si Opera Prima au fost desemnati miercuri seara. Distinctia pentru cel mai bun debut, "Opera Prima", in valoare de 10.000 de lei, i-a revenit pictorului Alexandru Radvan, iar cea pentru intreaga activitate, "Opera Omnia", de 100.000 de lei, i-a fost acordata criticului de teatru George Banu. In absenta teatrologului, distinctia a fost ridicata de Marina Constantinescu, directorul Festivalului National de Teatru.

Cistigatorii au fost anuntati dupa ce juriul, prezidat de Andrei Plesu, a expus motivatia fiecarei nominalizari. Juriul de anul acesta, care a inclus cite un reprezentant al fiecarui domeniu de creatie din care au fost selectate nominalizarile, i-a avut ca membrii pe Livius Ciocirlie (literatura), Dumitru Avakian (muzica), Aurelia Mocanu (arte vizuale) si Alexandru Dabija (artele spectacolului).

Cistigatorul trofeului pentru "Opera Omnia", George Banu, a fost nominalizat alaturi de dirijorul Horia Andreescu, criticul de arta Barbu Brezianu si de poetul Mircea Ivanescu. Pictorul Alexandru Radvan i-a avut drept contracandidati pe regizorul sibian Radu Alexandru Nica, pe pianista Luiza Borac si pe prozatorul Vasile Ernu. Daca in anii trecuti s-a intimplat ca votul decisiv sa fie cel al lui Andrei Plesu, de data aceasta voturile celor patru membri ai juriului au decis cistigatorii la ambele sectiuni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.