Deneuve, care marti va implini 64 de ani, este, potrivit acestei biografii, o femeie calculata si nefericita, motivata de bani si cu o nevoie obsesiva de independenta. Actrita, care a primit in numeroase dati titlul de cea mai frumoasa femeie din lum
Deneuve, care marti va implini 64 de ani, este, potrivit acestei biografii, o femeie calculata si nefericita, motivata de bani si cu o nevoie obsesiva de independenta. Actrita, care a primit in numeroase dati titlul de cea mai frumoasa femeie din lume, este, de obicei, prezentata in Franta drept o persoana calda si nebunatica care si-a construit o imagine de om rece si controlat.
Autorul cartii "Deneuve, L'Affranchie" (Deneuve, O femeie independenta"), Bernard Violet, un jurnalist independent si respectat biograf, sustine ca aceasta imagine este "o legenda" construita chiar de Deneuve. Totusi, cea mai fierbinte dezvaluire din biografie este faptul ca tatal lui Deneuve, actorul Maurice Dorleac, a fost colaborator al nazistilor. In timpul razboiului, potrivit unor inregistrari audio descoperite de Violet, Dorleac a avut 72 de aparitii in piese de radio cu continut pro-nazist si virulent antisemit, difuzate de Radio-Paris. Actorul a aparut in cateva filme de propaganda, interpretand inclusiv un cantec laudativ la adresa Militiei, politia politica a regimului colaborationist de la Vichy. Dupa razboi, Dorleac a fost acuzat ca "a ajutat Germania... si a distrus unitatea natiei franceze". Actorul nu a avut voie sa lucreze timp de sase luni. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.