Taikonautii (astronautii chinezi) ar putea crea o filiala a Partidului Comunist Chinez (PCC) in spatiu, a anuntat primul taikonaut Yang Liwei, informeaza Xinhua. Potrivit unor informatii aparute in presa, trei taikonauti se vor afla in 2008 la bordul
Taikonautii (astronautii chinezi) ar putea crea o filiala a Partidului Comunist Chinez (PCC) in spatiu, a anuntat primul taikonaut Yang Liwei, informeaza Xinhua. Potrivit unor informatii aparute in presa, trei taikonauti se vor afla in 2008 la bordul navei cosmice Shenzhou VII si vor efectua prima iesire a unor chinezi in spatiu. IDEI. In prezent, China are o echipa puternica de 14 astronauti, care sunt toti membri ai PCC. a€žIn cazul in care China ar avea propria sa statie spatiala, taikonautii in misiune si-ar indeplini activitatile obisnuite de partid - invatarea politicilor de partid si schimbul de vederi asupra deciziilor partidului - in cadrul filialei din spatiu, la fel cum o fac pe Pamant", a afirmat Yang, delegat la Congresul PCC ce are loc la Beijing. Conform Statutului PCC, o filiala se poate crea acolo unde sunt cel putin trei membri de partid. Potrivit celor mai recente date, in China sunt peste 73 de milioane de membri ai PCC si aproximativ 3,6 milioane de organizatii locale de partid. a€žCa si astronautii straini, care au credintele lor, noi credem in comunism, care este si el o putere spirituala", a afirmat Yang. a€žNu ne rugam in modul in care o fac omologii nostri straini, dar credinta comuna ne-a unit mai mult in spatiu, unde nu exista nici o granita nationala, in vederea indeplinirii misiunilor", a subliniat taikonautul. El s-a aflat la bordul navei spatiale Shenzhou V, plasata pe orbita in 2003. Doi ani mai tarziu, taikonautii Fei Junlong si Nie Haisheng au efectuat un zbor de cinci zile la bordul navetei Shenzhou VI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.