Sute de studenti de la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii de Vest din Timisoara au pichetat, joi, Aula Magna, unde Senatul Universitatii a luat in discutie demiterea unuia dintre profesorii pe care acestia il sustin. Profeso


Sute de studenti de la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii de Vest din Timisoara au pichetat, joi, Aula Magna, unde Senatul Universitatii a luat in discutie demiterea unuia dintre profesorii pe care acestia il sustin. Profesorul Vasile Docea este acuzat ca, fara sa aiba vreo dovada, isi denigreaza colegii, despre care sustine ca plagiaza si iau bani pentru a face lucrari de licenta in locul studentilor.

Pentru ca nimeni nu le-a spus ce decizie s-a luat, studentii au inceput sa protesteze, pentru a-si sustine profesorul, scandind "Vrem sa stim decizia!" si "Vrem transparenta". "Noi il sustinem deoarece este un profesor de marca, un profesor adevarat, care niciodata nu a fost implicat in scandaluri mirsave. Este un om integru, cu principii etice solide. A dezvaluit niste ilegalitati ce se intimpla in cadrul facultatii", a spus unul dintre studenti, citat de Mediafax.

Unul dintre profesorii care fac parte din Grupul de Reforma Universitara, din care face parte si Vasile Docea, a venit sa-l sustina si el pe profesorul acuzat. "Nu vrem sa impunem ideile noastre, ci vrem doar sa atragem atentia ca un asemenea abuz este inadmisibil. Mediul academic era mediul in care libertatea era elementul fundamental. In universitatile din Romania, frica a luat locul demnitatii", a spus Marcel Tolcea.

Dupa ce au scandat minute in sir, liderii studentilor au fost invitati de rector la discutii si asa au aflat ca nu s-a luat nicio decizie in privinta profesorului lor, hotarire care nu i-a multumit, astfel ca au inceput sa scandeze: "Nu vom renunta". "Din cauza lipsei de transparenta s-a ajuns aici. S-a ajuns pina la actiuni de acest fel aberant. Sa fie profesori dati afara din Universitate, pentru ca isi spun liber opinia. Am impresia ca din acest moment voi sinteti aceia care veti interzice sa se intimple astfel de abuzuri in viitor", le-a spus Vasile Docea studentilor veniti sa-l sprijine. Acuzatiile care i se aduc lui Vasile Docea vor fi analizate de o comisie de cinci profesori, iar rezultatele vor fi prezentate peste o luna Senatului Universitatii de Vest.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.