Doi bucatari italieni si reprezentantul Slow Food in Romania si-au propus sa ii invete pe romani sa manance sanatos, pregatindu-le un meniu specific regiunii Puglia. Fiecare dintre preparate a fost gatit cu ulei de masline.


Slow Food este o organizatie mondiala care lupta impotriva globalizarii gusturilor. Cum si la noi fast-food-ul a inceput sa isi faca de cap, a fost nevoie ca o filiala a acestei organizatii sa se deschida la Bucuresti. Pentru ca este greu sa schimbi ceva doar stand intr-un birou, reprezentantii Slow Food Romania au pornit pe teren. Si unde puteau aveau un public mai receptiv decat intr-un restaurant.


Astfel, Alberico Ciccarelli, reprezentantul Slow Food pe meleagurile noastre, s-a prezentat la unul dintre restaurantele italienesti din Capitala cu scopul de a predica in favoarea unei alimentatii sanatoase si naturale. Pentru a sustine mai bine ideile lui Alberico Ciccarelli, cei doi bucatari italieni Mario Musci si Giuseppe Frizzale au pregatit un meniu special. Ingredientul-minune al tuturor preparatelor, de la aperitiv pana la desert, a fost uleiul de masline extravirgin, fara de care nu se pot face mancaruri sanatoase. Astfel, la gustare clientii s-au putut delecta cu cateva bruschete cu ulei de masline, la felul intai preparatul-surpriza a fost o supa de legume deasupra careia trona rege un ou ochi prajit in ulei de masline.


MENIU. Un alt fel de mancare il reprezinta pastele cu legume si branza, urmat de carnati preparati din carne de vita, de manzat si porc, cu o garnitura de rosii cherry, ardei si capere. Daca credeati ca la desert nu se poate folosi ulei de masline, cei doi bucatari italieni au dovedit ca, daca ai imaginatie in bucatarie, totul este posibil. Au pregatit un tort in miniatura cu panettone cu sos de lamaie si ulei de masline. Toate aceste preparate au fost inspirate de bucataria traditionala din regiunea Puglia. De acolo a fost adus si uleiul de masline cu care au fost realizate toate aceste preparate.