Ministrul Internelor a schimbat adjunctii unor servicii importante din Politie. Dintre cei noi, unul este cercetat de DNA, iar altul a fost demis pentru neprofesionalism.Marcel Sampetru a fost promovat
in ciuda faptului ca are un CV cu pete Comisarii-Sefi Petre Toba, Gheorghe Plai si Gheorghe Dragomiroiu au fost numiti, de catre ministrul Internelor, Cristian David, adjuncti ai sefului Politiei Romane. Totodata, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) are doi noi adjuncti, procurorul Marcel Sampetru si chestorul de politie Eugen Corciu. Fost procuror general adjunct al Romaniei, Marcel Sampetru este cercetat de DNA in dosarul SRI Prahova pentru trafic de influenta, alaturi de George Muscalu, fostul sef al DIICOT, si de Doru Trifoi, fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei. Toti trei - Sampetru, Muscalu si Trifoi - sint acuzati ca ar fi protejat activitatea infractionala a omului de afaceri Mihai Lauruc. Sampetru a venit la DGIPI prin detasare de la Parlament, unde era expert al Comisiei de Aparare a Ordinii Publice si Sigurantei Nationale. Celalalt adjunct al DGIPI, Eugen Corciu, fost sef al Crimei Organizate din IGPR, a cumparat o locuinta de la MIRA, pe care apoi a vindut-o. Cu banii de pe ea a achizitionat o vila in cartierul Ferentari.

La conducerea Politiei Romane vine ca adjunct comisarul-sef Gheorghe Plai, de la sefia IPJ Botosani. Anul trecut, Plai a fost demis de la conducerea IPJ Iasi pentru ca nu a gestionat bine ancheta in cazul Larisei Chelaru, fetita disparuta si gasita moarta. Atunci, subalternii lui Plai au trecut pe linga cadavrul fetitei fara sa-l observe.

Comisarul-sef Petre Toba a fost adjunct al sefului Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu. Iar comisarul-sef Gheorghe Dragomiroiu a fost sef al Serviciului Criminalitatea Afacerilor din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR.

Surse din politie spun ca ministrul David mai are in plan si alte schimbari. Printre ele se numara si desfiintarea unuia dintre cele doua birouri de presa ale MIRA, mai precis cel vechi, care se numeste Directia Generala de Informatii si Relatii Publice, pentru a se putea dezvolta cel nou - Oficiul purtatorului de cuvint, care pina acum nu prea a avut succes la „construirea" imaginii lui David.