Un banal proces, despre care ZIUA a mai relatat pana acum in numerele anterioare, dureaza ani de zile.
Este cel al unui dosar care dureaza de mai bine de sase ani si este amanat sine-die de instante.
Prin contractul de vanzare - cumparare
Un banal proces, despre care ZIUA a mai relatat pana acum in numerele anterioare, dureaza ani de zile.
Este cel al unui dosar care dureaza de mai bine de sase ani si este amanat sine-die de instante.
Prin contractul de vanzare - cumparare nr. 1739 din 15 mai 2001, SC Ingel Romania Trading SRL vinde unei persoane fizice, Chick Al Sagha Ousama, un teren de 7300 mp in intravilanul Comunei ilfovene Otopeni.
Suma de achizitie a fost de 277.000 USD. Terenul respectiv se afla insa in atentia societatii Holland Trucks Romania SRL. La data cumpararii, in urma verificarilor la Cartea Funciara s-a constatat ca terenul era liber de orice sarcini. Drept urmare acesta a si fost intabulat. Iar cumparatorul, desi nu beneficiaza de teren isi plateste la zi impozitele.
De mai bine de sase ani, titularul contractului nu poate pasi pe propriul pamant, fiindca instanta tergiverseaza dosarul. Imediat dupa achizitie, societatea Holland Truck Romania SRL a introdus o actiune in instanta clamand faptul ca avea o intelegere cu vanzatorul, un precontract pe terenul respectiv. Mai mult, a ocupat imediat respectiva suprafata cu mai multe autocamioane si cu un rezervor de butan. Patronul Holland Truck i-a actionat in judecata atat pe vanzator, cat si pe cumparator, desi, la data incheierii actelor, terenul figura liber de sarcini, iar reclamantul nu avea calitate procesuala activa.
Chiar Primaria Otopeni notifica faptul ca terenul ii apartine lui Al Sagha.
Desi la Curtea de Apel Bucuresti sectia a VI-a comerciala s-au derulat infatisari dupa infatisari, probe cu inscrisuri sau cu martori, procesul treneaza, iar posesorul terenului nu are nici un drept asupra acestuia. (M.I.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.