Rovinieta trebuie platita de orice sofer care iese cu automobilul din oras.

Tariful pentru utilizarea retelei nationale de drumuri, rovinieta, cu o durata de un an, va varia intre 40 de euro, pentru un autoturism non-euro, si 28 de e
Rovinieta trebuie platita de orice sofer care iese cu automobilul din oras.

Tariful pentru utilizarea retelei nationale de drumuri, rovinieta, cu o durata de un an, va varia intre 40 de euro, pentru un autoturism non-euro, si 28 de euro, pentru un autoturism Euro 2 si peste, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Cuantumul taxei de drum, care va intra in vigoare de la inceputul anului viitor, a fost aprobat inca din anul 2002, calendarul de aplicare etapizata a tarifului de utilizare a drumurilor fiind convenit cu Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al CNADNR. Amintim ca pentru autoturisme, in 2007, taxa de drum este cuprinsa intre 16 si 24 de euro.

Contravaloarea taxei pentru o singura zi este de un euro pentru toate categoriile de autoturisme, insa variaza intre sase si zece euro pentru o perioada de 30 de zile. Pentru un interval de sase luni, rovinieta costa intre 15 si 25 de euro. In cazul autovehiculelor comerciale de pina la 3,5 tone, taxa de utilizare a drumurilor pentru un an variaza intre 150 de euro, pentru o masina non-euro, si 100 de euro, pentru Euro 2 si peste. Pentru camioanele cu masa intre 3,5 si 7 tone, contravaloarea rovinietei variaza pentru un an intre 350 si 400 de euro, in timp ce pentru autovehiculele grele, cu masa intre 7 si 12 tone, taxa va fi cuprinsa intre 700 si 900 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.