Piata locuintelor de vacanta prinde contur dupa o stagnare justificata prin reticenta investitiilor in acest gen de proprietati. Calitatea scazuta a serviciilor din turism a contribuit in mod decisiv la dezvoltarea acestui segment.
In regiunile
Piata locuintelor de vacanta prinde contur dupa o stagnare justificata prin reticenta investitiilor in acest gen de proprietati. Calitatea scazuta a serviciilor din turism a contribuit in mod decisiv la dezvoltarea acestui segment.
In regiunile de munte, a crescut semnificativ interesul developerilor pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale. Constructiile in zonele montane se vor dezvolta din ce in ce mai mult datorita interesului crescut al populatiei fata de turismul montan si al investitiilor preconizate in aceste zone, proiectul Izvorul Dorului fiind un exemplu in acest sens.
In ceea ce priveste litoralul romanesc, pana anul trecut, investitorii imobiliari nu au fost interesati sa investeasca in potentialul Marii Negre. Totusi lucrurile incep sa se redreseze si piata rezidentiala din zona Marii Negre a inceput sa se dezvolte, iar ansamblul Spectrum Residences este o dovada a atractiei pe care o exercita litoralul asupra dezvoltatorilor.Spectrum Residences este situat la 30 m de mareProiectul imobiliar Spectrum Residences, dezvoltat de SC Five Holding SA, este localizat la limita dintre Constanta si Mamaia, la 30 m de mare. Potrivit dezvoltatorilor, finalizarea acestui proiect va avea loc in luna decembrie a anului viitor, iar valoarea investitiei este de aproximativ 22 milioane euro. "Investitia initiala era stabilita la 22 milioane de euro, dar pe masura ce lucrarile avanseaza, aceasta valoare creste, astfel ca nu mai putem preciza la cat va ajunge investitia", spun reprezentantii companiei.
Ansamblul va include 5 blocuri, cu un total de 120 de apartamente cu 2, 3 si 5 camere, dar si duplexuri. Imobilele sunt dezvoltate pe structura 2S+P+12E, iar nivelurile curente prezinta 3 variante de contururi cu terase si bovindouri pozitionate diferit pe laturile dinspre mare ale blocurilor. "In acest proiect am optat pentru pereti metalici pe structura de otel galvanizat la cald, de tip sandvis, cu dubla izolatie termica si fonica. Aceasta structura confera o elasticitate mai mare in caz de cutremur si o izolatie mai buna. Am ales modalitatea aceasta de a construi, deoarece la mare gradul de salinitate si umiditate din aer este ridicat, iar acest lucru face ca orice tencuiala sa se degradeze in timp", ne-au informat reprezentantii companiei.Preturile variaza intre 1.570-1.670 euro/mp construitPreturile pentru un metru patrat construit variaza intre 1.570 euro +TVA in cazul apartamentelor situate la parter si 1.670 euro +TVA pentru apartamentele situate la ultimele etaje. In ceea ce priveste modalitatea de plata, clientii va trebui sa achite pretul total in 4 etape. La rezervare, viitorul locatar al ansamblului va plati 10.000 euro, dupa 30 de zile va achita 25% din pretul total, iar dupa 10 luni 20%. Restul de 55% va fi achitat la finalizarea lucrarilor.
Proiectul beneficiaza de o parcare situata pe 2 niveluri de subsol, care include 220 de locuri. Pretul unui loc este de 9.000 euro pentru un loc de parcare simplu si 13.600 euro pentru unul dublu.
Spectrum Residences ofera locatarilor sai o serie de facilitati - piscina de 120 mp, jacuzzi, 2 saune, sala de fitness, bar, spalatorie, locuri de joaca pentru copii, paza asigurata, perimetru ingradit. "Acest proiect este caracterizat de o flexibilitate maxima in configurarea apartamentelor, existand 17 variante de locuinte. In plus, clientii au posibilitatea alegerii culorilor si modelelor pentru gresie, faianta, obiecte sanitare si parchet in cadrul showroom-ului din Constanta", au adaugat dezvoltatorii.Investitie de 4 mil. euro in SinaiaAnsamblul de locuinte Izvorul Dorului este initiat de compania Romnic Investments si este localizat intre soseaua Moroieni si Paraul Izvorul Dorului, intr-un ambient natural, inconjurat de versanti. "Avand in vedere ca proiectul ofera locuinte de vacanta, s-a ales aceasta locatie deoarece este o zona linistita, unde oamenii pot veni sa se relaxeze, departe de zgomotul si agitatia marilor orase. Pe de alta parte, in Sinaia se construieste unde se mai gaseste loc. In aceasta zona, piata rezidentiala se cam inchide pentru ca nu prea mai sunt terenuri disponibile", ne-a declarat Manuela Burlacu, project manager.
Lucrarile de constructie au fost demarate la sfarsitul lunii august si vor fi finalizate la data de 31 decembrie 2008, iar investitia se ridica la 4 milioane euro. Ansamblul este compus din 2 blocuri, cuprinzand 64 de apartamente cu 1, 2 si 3 camere. Dezvoltarea pe verticala a ansamblului, adaptat la configuratia terenului, a facut ca cele 2 imobile sa fie formate din 2 niveluri inferioare cu vedere la rau, parter la nivel cu soseaua si 5 etaje superioare.O garsoniera costa 77.150 euro + TVACea mai ieftina locuinta este o garsoniera care costa 77.150 euro + TVA, iar cea mai scumpa, un apartament cu 3 camere, al carui pret se ridica la 226.500 euro + TVA. "Pana in prezent au fost vandute 4 locuinte, care sunt si cele mai scumpe. Clientii cauta apartamentele cu priveliste buna, situate la etajele superioare", spune Manuela Burlacu.
Romnic Investments ofera clientilor optiuni variate de cumparare a apartamentelor, pentru a facilita achizitionarea locuintelor: plata cash, cu reduceri negociabile; rate la developer; credit ipotecar. Pentru primele 10 apartamente vandute, dezvoltatorii ofera o reducere de 10%, iar pentru urmatoarele apartamente vandute in 2007, o reducere de 5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.