Romånii care si-au facut planuri de petrecere a Revelionului 2008 intr-una din statiunile din tara vor avea, ca si anul trecut, un soc din cauza preturilor ultrapiperate. Sejururile din Romånia continua sa fie mult mai scumpe decåt
Romånii care si-au facut planuri de petrecere a Revelionului 2008 intr-una din statiunile din tara vor avea, ca si anul trecut, un soc din cauza preturilor ultrapiperate. Sejururile din Romånia continua sa fie mult mai scumpe decåt cele din alte tari, chiar si cu reducerile practicate de agentii cu ocazia Tårgului de Turism de la Romexpo, din Bucuresti. Spre exemplu, un sejur la Poiana Brasov concureaza cu unul in Maroc, in conditiile in care costul deplasarii påna in Africa este mult mai ridicat. Cele mai ieftine oferte pentru petrecerea dintre ani se gasesc in Grecia si Bulgaria, pretul mediu al unui pachet fiind de 200 de euro. Asemenea tarife se mai gasesc doar in Maramures, pentru cei care vor un Revelion traditional, „ca la mama acasa”.

A inceput febra cautarii celui mai bun loc pentru petrecerea Sarbatorilor, la Targul de Turism al Romaniei, care se va desfasura pana duminica la centrul expozitional Romexpo, din Bucuresti. Din Africa pana in Laponia, cu trecere prin statiunile romanesti de pe Valea Prahovei sau pensiunile agroturistice din Maramures, toate zonele sunt acoperite prin ofertele agentiilor , pentru toate buzunarele. Ca si anul trecut, romanii care vor sa petreaca Sarbatorile de Craciun sau Revelionul in tara trebuie sa aloce bugete mari pentru aceste ocazii. Preturile vorbesc de la sine. Spre exemplu, sase nopti la Predeal in perioada Craciunului, la o vila de patru stele, costa nu mai putin de 720 de euro/persoana. E drept ca pachetul este in regim ultra all inclusive si include si transportul catre diverse obiective turistice.

Insa, chiar si asa, suma este aberanta. De top in privinta preturilor sunt si sejururile de Revelion. Cinci nopti in „exclusivista” statiune Poiana Brasov scot din contul turistului in jur de 830 de euro, bani care asigura micul dejun si cina, precum si mesele festive din noaptea dintre ani si de a doua zi. Tot pentru cei care vor sa petreaca Sarbatorile in tara, exista si alternative ieftine, in pensiunile agroturistice din Maramures. Trei nopti de Craciun, timp in care iubitorii de traditii vor putea invata colinde, costa cel putin 130 de euro, iar cinci nopti de Revelion, 200 de euro.

Revelion fierbinte in Africa
Fata de pachetele turistice pentru Romania, cele din alte tari sunt de-a dreptul tentante.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.