"Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de Nica Dinu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova (cu grad profesional de procuror de Parchet de pe langa Curtea de Apel), pentru savarsirea infractiunii de luare de mita", se arata in
"Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de Nica Dinu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova (cu grad profesional de procuror de Parchet de pe langa Curtea de Apel), pentru savarsirea infractiunii de luare de mita", se arata intr-un comunicat al DNA. In urma probelor administrate, anchetatorii au stabilit ca Dinu Nica, pe fondul instrumentarii unui dosar penal, a pretins de la denuntator, prin intermediul invinuitelor Dragan Georgeta - grefier-sef la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si Lupu Marioara, o suma de bani care initial nu a fost stabilita exact. In urma cu doua zile, Nica Dinu a fost prins in flagrant in timp ce primea, prin intermediul acelorasi doua complice, suma de 17.000 de lei de la denuntator. "Banii au fost pretinsi si primiti de inculpat in scopul redactarii si trimiterii catre denuntator a unei comunicari din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, privind stadiul cercetarilor efectuate in dosarul pe care-l instrumenta, precum si pentru a-l favoriza pe denuntator care avea calitatea de reclamant in dosarul respectiv", precizeaza comunicatul DNA. Procurorii anticoruptie l-au retinut ieri pe Nica, pentru luare de mita, informand CSM asupra luarii acestei masuri. Totodata, in conformitate cu Legea privind statul magistratilor, procurorii au solicitat Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea arestarii preventive pe o perioada de 29 de zile a lui Nica.
Sectia de procurori a CSM a dat aviz pentru cercetarea procurorului prahovean, decizand, totodata, suspendarea acestuia din functie. Fata de Georgeta Dragan si Marioara Lupu, cercetate pentru complicitate la savarsirea infractiunii de luare de mita, procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile. Potrivit Mediafax, un grefier l-a denuntat pe procurorul Nica, care solicitase suma de 5000 de euro pentru a interveni pe langa un coleg al sau in favoarea unui om de afaceri care era cercetat penal. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.