Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto si pietonilor o atentie sporita in timpul deplasarii pe drumurile publice, in week-end, cand vremea se va inrautati.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane a comunicat
Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto si pietonilor o atentie sporita in timpul deplasarii pe drumurile publice, in week-end, cand vremea se va inrautati.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane a comunicat, vineri, ca vremea rea, ploioasa, impune atat din partea celor de la volan, cat si a pietonilor, o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice.

In conditiile unui carosabil umed este absolut necesar sa se adopte o maniera calma de conducere, evitandu-se bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, trebuie sa se   ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra  in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor micsoreaza riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si lunetei masinii, care trebuie sa functioneze impecabil.

Vineri dupa-amiaza se preconizeaza intensificarea traficului pe DN1. Este posibil, asadar, ca la iesirea din Bucuresti si pe anumite tronsoane din zonele Comarnic si Busteni  sa apara probleme de fluenta. Conducatorii auto sunt rugati sa respecte semnalizarea rutiera si semnalele politistilor care vor dirija circulatia in scopul evitarii unor ambuteiaje. Pentru evitarea  neplacerilor cauzate de aglomeratie, deplasarea inspre Brasov poate fi facuta si pe ruta alternativa Autostrada Bucuresti-Pitesti cu iesire la kilometrul 70 pe DN7, in comuna Petresti, si mai departe Pitesti- DN73-Campulung Muscel-Rucar-Bran-Brasov .

Politia Rutiera recomanda parasirea autostrazii si deplasarea prin Petresti, considerand ca exista posibilitatea ca in cursul dupa-amiezii si chiar al serii sa  apara probleme legate de fluenta in zona kilometrului 105, unde se executa lucrarile de racordare la autostrada a soselei de centura a municipiului Pitesti. Pentru circulatia catre Bucuresti poate fi utilizata aceeasi ruta, cu specificatia ca intrarea pe autostrada se face din Gaesti la kilometrul 70.

Un alt fenomen meteorologic care poate avea repercusiuni negative pentru circulatia rutiera si care va fi des intalnit in aceste zile este ceata. Politistii amintesc faptul ca toti conducatorii auto sunt obligati prin lege ca in asemenea conditii sa utilizeze luminile de intalnire si de ceata. Totodata, ii avertizeaza pe cei care obisnuiesc sa foloseasca aceste lumini in alte scopuri decat cele pentru care sunt destinate ca pot primi o amenda de la 156 la 195 de lei si 3 puncte de penalizare.

In acelasi timp, din cauza unor lucrari de consolidare a sistemului rutier care se executa pe DN7, intre localitatile hunedorene Orastie si Ilia, pe sectorul de drum situat intre kilometrii 352 si 412, este interzisa circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, de luni pana sambata, intre orele 07,00 si 19,00, iar cea a vehiculelor cu m.t.m.a. mai mica de 7,5 tone, de luni pana sambata, intre orele 08,00-12,00 si 15,00-19,00;

Restrictia nu se aplica vehiculelor destinate transportului de persoane.

Politia Rutiera recomanda folosirea urmatoarelor rute alternative. Astfel, pentru relatia Sibiu-Arad: DN 1- Sibiu-Sebes-Alba Iulia-Turda-Cluj Napoca-Oradea; DN 79, Oradea-Arad, iar pentru relatia Lugoj-Sibiu: DN6- Lugoj-Caransebes; DN68- Caransebes-Hateg; DN66- Hateg-Targu Jiu; DN67- Targu Jiu-Ramnicu Valcea; DN7- Ramnicu Valcea - Sibiu.
Mediafax    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.