Senatorul PD Radu Berceanu a anuntat ieri ca ar fi posibil ca presedintele sa convoace referendumul pentru votul uninominal chiar daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe acest proiect legislativ. "S-ar putea sa avem si lege de asumare


Senatorul PD Radu Berceanu a anuntat ieri ca ar fi posibil ca presedintele sa convoace referendumul pentru votul uninominal chiar daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe acest proiect legislativ. "S-ar putea sa avem si lege de asumare a raspunderii, si referendum", sustine Berceanu. El a adus aminte ca PD i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu, inca din luna august 2005, sa isi asume raspunderea pe introducerea uninominalului si ca seful Executivului a replicat atunci ca doar Parlamentul poate face o asemenea lege. In plus, Berceanu a anuntat din nou ca democratii nu vor participa la nici o consultare cu premierul, fie ca este vorba de buget, fie ca este vorba de introducerea votului uninominal. "Cele doua teme nu au legatura una cu alta iar amestecarea lor poate fi o intentie de a aiuri poporul", sustine senatorul PD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.