Poate, totusi, ca pe Adriean il prosteste cineva. Poate ca n-are timp sa verifice tot ce tine de competenta Primariei Capitalei. Nici n-ar fi normal, de aceea are adjuncti si consilieri, ca sa-l informeze corect si sa-l ajute sa ia deciziile cele mai
Poate, totusi, ca pe Adriean il prosteste cineva. Poate ca n-are timp sa verifice tot ce tine de competenta Primariei Capitalei. Nici n-ar fi normal, de aceea are adjuncti si consilieri, ca sa-l informeze corect si sa-l ajute sa ia deciziile cele mai bune pentru Bucuresti. In loc de asta, respectivii l-au ajutat sa se faca de ras. Si sa pice de mincinos. Cineva isi bate joc de Adriean. In caz contrar, nu l-ar fi pus in situatia sa anunte finalizarea unor lucrari la strazi care, in ritmul executiilor practicate, nu vor fi gata nici peste un an sau doi. Si atunci, doar pentru a favoriza noi lucrari - citeste carpeli - peste cateva luni. Daca nu chiar saptamani. Adriean ar trebui sa-si verifice la sange personalul. Daca nu cumva ordinul vine de sus. De tot. De unde a venit si schimbul terenului din Satul Francez cu spatiul verde din Parcul Bordei. Pentru care actualul primar general trage ponoasele.
Sa vedem cum se va descurca. De data asta a incurcat-o rau de tot. Ordonanta guvernamentala privind interzicerea constructiilor pe spatii verzi e o pacoste pentru Adriean. Cum il va impaca pe Costanda? Cel mai bine ar fi sa-l trimita la Cotroceni, pentru ca actualul primar general a mostenit situatia de la predecesor. Domnul Videanu se prevaleaza de sentinta Curtii de Apel, care se fundamenteaza pe decizia fostului primar general. Cerc vicios. L-am auzit pe Costica Costanda intrand telefonic la o emisiune de televiziune si declarandu-se sictirit de intreaga situatie. Asta era prin vara, cand spunea ca el "il da dracului de parc", numai sa primeasca despagubire financiara, plus "daunele" de 17 milioane de euro - din buzunarele fraierilor de bucuresteni, evident, nu din pusculita rozalie a primarului Capitalei. De fapt, Costanda n-a renuntat la revendicarea dreptului de constructie intr-un parc atribuit iresponsabil.
Adriean probabil isi face socoteala ca va putea amana solutionarea problemei Parcului Bordei pana la alegeri si spera ca nu va fi obligat sa candideze din nou, desi pentru PD ar fi recunoasterea unui esec rasunator. Ordonanta de urgenta privind protejarea spatiilor verzi e a doua lovitura pe care primarul Videanu o ia de la Guvernul Tariceanu, dupa descentralizarea salubritatii, care l-a lasat fara "coledzii" de la REBU-PD. Ce se face el acum cu datoria fata de Costanda? Ca sa mai uite de belea, Adriean isi aminteste pasiunea. Unii au patima tutunului, altii, a alcoolului sau a femeilor. Adriean are patima bordurilor. Le scoate, le muta in locul altora scoase si mutate in alta parte. Cand apar unele noi, sunt mai urate si mai proaste decat cele vechi. Nici nu se gandeste sa monteze si platforme pentru persoane cu handicap. Iar cele noi ii incomodeaza suplimentar pe dizabilitati. Il lasa rece pe Adriean. Lui nu-i pasa in general.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.