Fondul britanic de investitii North Real Estate (NRE) va aloca aproximativ 32 de milioane euro pentru extinderea suprafetei inchiriabile a parcului de retail European Retail Park Sibiu, achizitionat anul trecut de la dezvoltatorul imobiliar BelRom.
In urma extinderii, suprafata parcului va creste cu 30.000 mp, la peste 80.000 mp, ceea ce va transforma European Retail Park Sibiu in principalul centru comercial din centrul Transilvaniei, a anuntat ieri NRE. "Cu o suprafata inchiriabila de peste 80.000 de metri patrati, proiectul se dovedeste a fi o optiune atractiva pentru retailerii internationali si locali, si, prin urmare, valoarea totala a investitiei noastre creste", a declarat managerul fondului, Robert Provine. Fondul de investitii britanic a negociat noi contracte de inchiriere, veniturile nete din chirii urmand sa depaseasca 9,5 milioane euro pe an, dupa extinderea suprafetei.
Aceasta investitie constituie a treia si ultima faza a proiectului de dezvoltare a complexului comercial din Sibiu, care va cuprinde spatii de retail si spatii pentru petrecerea timpului liber. Lucrarile de constructie la faza a treia a proiectului vor fi demarate in primul trimestru al anului 2008, iar inaugurarea centrului comercial in varianta extinsa este programata pentru luna decembrie a anului viitor.European Retail Park Sibiu a fost cumparat pentru 84 mil. euroIn luna noiembrie a anului trecut, fondul britanic de investitii North Real Estate, a cumparat cu suma de 84 milioane euro centrul comercial European Retail Park Sibiu, dezvoltat de compania BelRom. Tranzactia a marcat si intrarea investitorului britanic pe piata romaneasca. La momentul achizitiei, parcul de retail avea o suprafata de 47.000 de metri patrati, fiind ulterior extins cu 4.000 metri patrati.
Suceava Shopping City reprezinta un alt proiect al NRE in Romania. Lucrarile de constructie au inceput in luna noiembrie din 2006, iar finalizarea lor este prevazuta pentru primavara anului 2008. Fondul a achizitionat o fosta fabrica de mobila, care va fi demolata si pe terenul careia va fi construit un complex cu o suprafata de 50.000 de metri patrati, in care se vor investi 66 milioane euro. NRE vizeaza consolidarea pozitiei pe piata din regiune, astfel ca in luna aprilie a acestui an, a anuntat ca urmeaza sa achizitioneze trei parcuri de retail din Romania, pentru care investitia necesara dezvoltarii depaseste 250 de milioane de euro.
NRE, inregistrat in Guernsey, a fost lansat in luna august a anului trecut, cu un capital de 100 de milioane de euro, fiind administrat de compania North Asset Management, cu birouri in Londra si in Bucuresti. Fondul vizeaza achizitii de proiecte de spatii comerciale deja finalizate, dar si finantarea unor investitii in curs de executie. Ţarile tinta ale NRE sunt Romania, Bulgaria, Moldova si Ucraina.