Castigurile companiei Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, au crescut cu 90%, cu mult peste asteptari, fiind stimulate de cererea robusta pentru telefoane mobile ieftine pe pietele in curs de dezvoltare precum India, a dec
Castigurile companiei Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, au crescut cu 90%, cu mult peste asteptari, fiind stimulate de cererea robusta pentru telefoane mobile ieftine pe pietele in curs de dezvoltare precum India, a declarat compania intr-un comunicat.
Vanzarile nete in al treilea trimestru au crescut cu 28%, la 12,9 miliarde de euro, comparativ cu 10,1 miliarde de euro in perioada similara a anului trecut.
Profitul operational a crescut cu 69%, la 1,9 miliarde de euro, comparativ cu 1,1 miliarde euro din trimestrul al treilea al anului 2006.
Compania a declarat ieri ca valoarea actiunilor in perioada de trei luni a crescut la 0,40 de euro de la nivelul de 0,21 euro atins in aceeasi perioada din 2006.
Nokia a vandut 112 milioane de telefoane mobile in trimestrul al treilea, aproape la fel de mult cat au vandut impreuna trei dintre cei mai apropiati rivali ai sai, estimand cota de piata la 39%, depasind cu putin estimarile analistilor, care mizau pe un nivel de 38,9%.
Compania finlandeza detine conducerea pe pietele statelor in curs de dezvoltare printre care China si India.
Profitul operational al diviziei de telefoane mobile a crescut cu 78%, ajungand la 1,4 miliarde de euro.
Cresterea de 57%, la 575 milioane de euro, a diviziei multimedia a fost condusa de cresterea puternica de vanzari nete si imbunatatirea marjelor de profit venite de la un portofoliu solid de produse.
Pretul mediu de vanzare a telefoanelor mobile in al treilea trimestru a scazut la 82 de euro, de la 90 de euro in al doilea trimestru si sub 89 de euro, cifra estimata de analisti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.