Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost audiat ieri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este acuzat ca a intermediat o mita intre omul de afaceri Gheorghe Ciorba si Decebal Traian Remes. Muresan s-a prezen
Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost audiat ieri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este acuzat ca a intermediat o mita intre omul de afaceri Gheorghe Ciorba si Decebal Traian Remes. Muresan s-a prezentat la Parchet in jurul orei 09.30, fiind insotit de fiul sau si de avocat.
La iesirea de la audieri, Muresan a vorbit despre inregistrarea difuzata saptamana trecuta de TVR, in care apare el si Decebal Traian Remes, spunand ca aceasta a venit de la Cotroceni, si nu de la DNA. "Materialul nu a pornit de la DNA. Este un material pe care nu si-l asuma nimeni, cu cine sa ma lupt? Filmul vine de la Cotroceni. Astazi ar fi trebuit sa ma duc la Televiziunea Publica, ca ei ma acuza! DNA-ul nu mi-a aratat deocamdata nici un film", a spus Muresan. "Domnul procuror a recunoscut ca este un material lucrat si ca nu sunt materialele brute. Am solicitat sa mi se arate materialele brute, nu mi s-a aratat nici de data aceasta nimic, decat dosarul acela pe care l-am vazut cu cateva transcrieri la Tribunal", a completat fostul ministru cu privire la inregistrarile difuzate de televiziunea publica. De asemenea, fostul ministru al Agriculturii a sustinut in fata ziaristilor ca in noaptea de 6 spre 7 octombrie, cand a fost retinut si transportat cu o duba, de la Baia Mare la Bucuresti, procurorii au incercat sa il "lichideze fizic". "Aceasta a fost incercarea din 6 spre 7 octombrie, noaptea cand am fost retinut de procurorii DNA. Au vrut sa ma lichideze fizic", a spus Muresan, explicand ca el sufera de o boala si avea nevoie de tratament medical mai complex. Totodata, fostul ministru a adaugat ca procurorii nu au reusit pana in acest moment sa copieze fisierele din cele doua calculatoare ridicate in timpul perchezitiei de la domiciliul sau.
Acuzat de cumparare de influenta
Procurorii anticoruptie efectueaza cercetari fata de Ioan Avram Muresan pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta si fata de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta. "Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, invinuitul Muresan Ioan a inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1500 de lei si a sumei de 15.000 euro de la invinuitul Ciorba Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului roman, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului. In acelasi scop, invinuitul Ciorba Gheorghe, prin intermediul lui Muresan Ioan a promis ca va oferi si un autoturism de lux", se arata intr-un comunicat al DNA. In acest caz este cercetat si Decebal Traian Remes. Procurorul general Codruta Kovesi a solicitat, la inceputul saptamanii trecute, avizul pentru declansarea urmaririi penale a lui Remes, pentru trafic de influenta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.