Grupul a anuntat investitii de 500 mil. euro in urmatorii 2 ani
Compania vizeaza si segmentul office si cel de retail
In provincie, Ploiestiul, Constanta si Brasovul figureaza pe harta BSGIn ciuda temerilor ce plutesc de ceva vreme deasupra
Grupul a anuntat investitii de 500 mil. euro in urmatorii 2 ani
Compania vizeaza si segmentul office si cel de retail
In provincie, Ploiestiul, Constanta si Brasovul figureaza pe harta BSGIn ciuda temerilor ce plutesc de ceva vreme deasupra pietei imobiliare romanesti in general si asupra segmentului rezidential in particular, investitorii straini isi continua in forta activitatea. Este si cazul Beny Steinmetz Group (BSG), companie prezenta in tara noastra de 1 an si jumatate si activa prin brandul aferent diviziei sale de real-estate - Seven Hills. Compania si-a anuntat saptamana aceasta intentia de a dubla investitiile pe care le deruleaza la ora actuala, urmand ca in cursul urmatorilor doi ani sa ajunga la o valoare totala a activelor romanesti de 1 miliard de euro. "Credem ca Romania va fi una dintre cele mai importante tari din portofoliul Seven Hills din toata lumea", a declarat Moshe Agavi, Country Manager BSG Group.
Investitiile viitoare ale companiei, a precizat acesta, vor fi indreptate atat spre valorificarea potentialului pietei rezidentiale, cat si spre construirea unui proiect office (in Bucuresti) si a unor centre comerciale (cel putin un mall in Capitala, dar si in alte orase ale tarii). Pe piata din provincie, un loc deosebit il ocupa Ploiestiul, unde se afla in faza de planificare un proiect rezidential, dar si Brasovul si Constanta, unde compania intentioneaza sa construiasca complexuri de locuinte. "Ceea ce avem in plan acum este de ajuns pentru 4-5 ani de activitate intensa", a precizat Agavi cu privire la planurile pe termen scurt si mediu ale companiei.Rezidentialul abia incepe sa se miste, iar cererea de acoperit e uriasaAcesta ne-a explicat ca din punctul de vedere al BSG nu exista niciun motiv de teama in ceea ce priveste eventualitatea extinderii crizei imobiliare americane asupra rezidentialului autohton. Argumentul BSG? Dezvoltarea pietei romanesti este inca la inceput, astfel incat o prabusire este improbabila. Pana de curand, a adaugat Agavi, dezvoltatorii si investitorii s-au axat mai mult pe tranzactionarea de terenuri (ceea ce a creat, suntem noi de parere, o presiune in avans asupra pietei). "Desi toata lumea vorbeste de rezidential, proiectele au inceput cu adevarat abia in ultimul an", a precizat reprezentantul BSG.
In contextul in care, la ora actuala, "Romania are o cerere uriasa de acoperit", probabilitatea prabusirii pietei este una destul de redusa, cel putin pentru viitorul apropiat. Agavi a remarcat insa ca una dintre problemele cu care se confrunta imobiliarul romanesc in prezent este puterea destul de redusa de cumparare a romanilor. Perspectivele de solutionare a acestei probleme sunt insa, in opinia lui Agavi, cat se poate de pozitive. "Nu cred ca puterea de cumparare va scadea, ci ca, dimpotriva, va creste", ne-a aratat acesta. Dezvoltarea sistemului de credite va fi, de asemenea, unul din factorii fundamentali ce va contribui la sedimentarea pietei. "Pe viitor, piata creditelor ipotecare va deveni mai sofisticata", a subliniat reprezentantul companiei.In prezent, compania deruleaza 4 proiecte in Capitala si unul in PloiestiIn ceea ce priveste investitiile pe care BSG le deruleaza actualmente in tara noastra - in valoare de 500 milioane de euro - acestea sunt distribuite intre 5 proiecte rezidentiale, dintre care 4 in Capitala si unul in Ploiesti. Cel mai mare dintre ansamblurile din Bucuresti - West Park Residential - cumuleaza o investitie de 120 milioane de euro, ce va fi finalizata odata cu livrarea in intregime a proiectului, peste aproximativ 4 ani, conform lui Agavi. Reprezentantul companiei a precizat ca, in ceea ce priveste finantarea proiectului, BSG colaboreaza cu Bancpost.
Agavi a subliniat, de asemenea, ca la nivel de Bucuresti, Seven Hills mai dezvolta un ansamblu rezidential in zona Pantelimon, ce va aduce pe piata un numar de 1.000 de apartamente. BSG mai are in plan un proiect in zona Cotroceni, ce se afla deocamdata doar in faza de planificare. Tot in Capitala, a precizat Agavi, compania intentioneaza sa dezvolte si doua cartiere de vile, in comunele Saftica si Corbeanca, ce vor insuma 2.000 - 3.000 de vile.
Suprafata de teren pe care se vor desfasura cele doua cartiere insumeaza circa 1.500.000 mp, doar o parte din aceasta fiind achizitionata la ora actuala.
In Ploiesti, BSG construieste cartierul rezidential Central Gardens - cu o investitie de circa 20 milioane de euro, ansamblul va aduce pe piata ploiesteana un numar de 250 de apartamente.West Park: 1.400 de apartamente pentru clasa medie, la 1.100-1.150 euro/mpWest Park Residential - singurul proiect aflat in constructie al BSG - se desfasoara pe un teren de 5 hectare si o suprafata rezidentiala de 130.000 mp, cuprinde 19 cladiri si un total de 1.400 de apartamente destinate clasei medii. Acestora li se adauga 1.000 de locuri de parcare subterana, la pretul de 9 -10.000 euro, si 400-500 de locuri de parcare supraterana, pentru 3-5.000 euro. Atat suprafetele - ce variaza intre 40.000 mp si 140.000 mp -, cat si preturile - de 1.100-1.150 euro/mp (fara TVA) - noilor locuinte se pliaza categoriei de public vizate de developer, a precizat Beatrice Dumitrescu, directoarea Eurisko, compania de vanzari a BSG. In ceea ce priveste modalitatea de plata, Agavi a precizat: "Suntem flexibili, pentru ca toata lumea care nu are banii de la inceput sa poata cumpara un apartament".
La un an de la inceperea lucrarilor la proiect, prima faza de vanzari este deja finalizata: astfel, toate cele 200 de apartamente din prima etapa de constructie sunt deja vandute, ele urmand a fi livrate proprietarilor - romani in proportie de 65% - in august 2008. Cea de-a doua faza de constructie presupune livrarea a inca 5 blocuri, cu un total de 500 de apartamente, ce vor fi definitivate in octombrie 2009. Oficialii companiei estimeaza ca proiectul va avea 6-7 faze de vanzare si 4-5 faze de constructie, in functie de evolutia pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.