Stratul de zapada la 2.300 de metri, in Masivul Bucegi, atingea aseara 5 centimetri. A nins si in Maramures, iar precipitatii consistente, sub forma de ninsoare, sunt asteptate azi pe Valea Prahovei.  

Iarna se apropie din ce in
Stratul de zapada la 2.300 de metri, in Masivul Bucegi, atingea aseara 5 centimetri. A nins si in Maramures, iar precipitatii consistente, sub forma de ninsoare, sunt asteptate azi pe Valea Prahovei.  

Iarna se apropie din ce in ce mai repede. In statiunile montane se pregatesc instalatiile de transport pe cablu.

Ieri dupa-amiaza a nins la Cavnic, judetul Maramures, pentru prima oara in aceasta toamna. "Daca o tine asa cateva ore, o sa se puna un strat gros, care o sa ne permita sa incepem sa schiem", a declarat Cornel Poenar, administratorul domeniului schiabil Roata.

Aseara, la Vf. Baba Mare (2.300 m), din Masivul Bucegi, stratul de zapada avea o grosime de 5 cm, iar in Parang atinge 10 cm. Astazi sunt asteptate ninsori pe Valea Prahovei, mai cu seama ca meteorologii au pronosticat precipitatii consistente.  Comentariul specialistului Vremea din Romania s-a racit ieri, mai accentuat in vest, nord si centru, unde au fost ploi, iar in zona montana inalta si lapovita si ninsoare. Patrunderea de aer rece in apropierea suprafetei solului se va resimti din plin astazi si in sud-est. La nivelul tarii, majoritatea va­lorilor maxime de temperatura se vor incadra astazi si in urma­toa­­rele zile intre 8 si 15 grade, in medie cu 4... 5 grade mai putin decat ar fi fost normal. O usoara incalzire ar fi posibila dupa aceea, numai ca aerul cald va patrunde in straturile mai inalte ale atmosferei astfel, cand nu vor fi ploi, vor fi nori. La acest sfarsit de sapta­ma­na va fi toamna in adevaratul sens al cu­vant­ului si chiar o toamna tarzie. (meteorolog Romica Jurca)   BUCURESTI  Azi (sambata): Vremea va fi inchisa si va continua sa se raceasca. Indeosebi dupa-amiaza si noaptea va ploua. Maine (duminica): Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, indeosebi in prima parte a zilei. Maxima: 11°C, iar minima: 4°C. Poimaine (luni): Vremea va fi instabila. Cerul va fi noros si temporar va ploua. Vantul va avea intensificari. Maxima: 13°C, iar minima: 6°C.     In tara   Bacau 12°C Baia Mare 10°C Brasov 8°C Buzau 11°C Cluj-Napoca 9°C Constanta 15°C Craiova 12°C Deva 10°C Galati 11°C Iasi 12°C M Ciuc 6°C Oradea 10°C Pitesti 11°C Sibiu 9°C Suceava 9°C Targu-Mures 8°C Timisoara 11°C   La munte  Azi (sambata): Vremea va fi inchisa si va continua sa se raceasca. Pe arii extinse, vor cadea averse de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1.800 m vor fi lapovita si ninsoare. Maine (duminica): Cerul va fi noros si pe arii relativ extinse va fi ploaie, iar la altitudini mari si sub forma de lapovita si trecator ninsoare, ziua in Carpatii Orientali, iar noaptea in Occidentali. Poimaine (luni): Vremea va fi instabila. Cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua sub forma de aversa.     Drumetii   Predeal - Galma Mare - Valea Rasnoavei - Varful Fitifoiu - Predeal Traseul porneste din partea de vest a orasului Predeal, pa­trun­de pe Strada Narciselor si urca pe Valea Joitei spre padure. Se ajunge pe un drum forestier care porneste din Valea Ras­noa­vei. Se urca pe Varful Galma Mare, drumul continuand spre Valea Rasnoavei. Se urca in continuare pe soseaua care duce spre Pasul Rasnov. Se pa­ra­­seste so­sea­ua pen­tru a pa­trun­de pe un drum forestier spre Predeal. Se ajunge la Paraul Stana Mare, de unde se ajunge la Varful Fitifoiu. Poteca se in­dreapta spre Cabana Trei Brazi. Se continua traseul pe culmea impadurita, intr-o sa de unde, spre stanga, se ajunge in So­seaua Predeal - Trei Brazi. O poteca urca spre Hotelul Orizont, de unde se ajunge usor in centru.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.