Primul film strain produs de o companie romaneasca pentru piata americana a intrat in productie la Studiourile MediaPro din Buftea. Dupa filme de actiune, comedii, drame, MediaPro Pictures schimba registrul catre un gen cu totul nou pentru producator
Primul film strain produs de o companie romaneasca pentru piata americana a intrat in productie la Studiourile MediaPro din Buftea. Dupa filme de actiune, comedii, drame, MediaPro Pictures schimba registrul catre un gen cu totul nou pentru producatorii autohtoni: fantastic. "Fire and Ice" are toate elementele unui basm clasic - regi, regine, cavaleri - insa aduce si cateva inovatii: balaurul s-a transformat in dragon, iar Fat-Frumos sau printul salvator este de data aceasta o printesa. Pe scurt, povestea ar suna cam asa: un regat prosper este atacat de un dragon care ravaseste totul in calea sa; cand regele crede ca nu mai are scapare, fiica sa, Luisa, impreuna cu un cavaler, Adrian, salveaza tinutul. Filmul va fi difuzat de SCI FI Channel.Oana Pellea, pe platou cu Tom WisdomPovestea are si o distributie pe masura. Rolul printesei Luisa i-a revenit lui Amy Acker, pe care publicul roman o cunoaste din seriale precum "Alias" sau "Supernatural" (difuzat in prezent de PRO TV), iar cel al lui Adrian actorului Tom Wisdom, pe care l-am vazut recent in superproductia "300". Lor li s-au alaturat Oana Pellea, in rolul reginei (mama Luisei), John Rhys Davies ("Lord of the Rings", "Victor Victoria", "Indiana Jones", "Shogun") in rolul prietenului celui mai bun al lui Adrian, si Razvan Vasilescu, de data aceasta intr-un rol negativ - maleficul consilier al regelui. Alegerea lui Evan Jacobs in rol de coordonator al echipei de efecte speciale a venit firesc, dat fiind CV-ul sau impresionant: a lucrat pentru "Armaggedon", "Titanic", "Ed Wood" sau "Species". Ca sa inchidem cercul, nu mai era nevoie decat de un "dirijor". Castigator al "Technical Grand Prize" pentru filmul "Grosse Fatigue" la Festivalul de la Cannes din 1994, Jean Cristophe Comar (cunoscut sub apelativul Pitof) a fost regizor de efecte speciale pentru "Delicatessen", "La cite des enfants perdus" sau "Alien: Resurrection". In urma cu trei ani, Pitof le-a coordonat pe Halle Berry si Sharon Stone in calitate de regizor al filmului "Catwoman".
Filmarile pentru "Fire and Ice" se vor incheia la mijlocul lunii viitoare, insa fanii genului vor mai avea de asteptat pana in septembrie 2008, cand productia va fi lansata si in cinematografele din Romania. Acesta este al treilea lungmetraj produs in ultimele sase luni de MediaPro Pictures, dupa "Supravietuitorul" (regia Sergiu Nicolaescu) si "Week-end cu mama" (regia Stere Gulea).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.