VINERI, 27 MAI. Am inceput sa uit. Jurnalul acesta ar fi trebuit sa-l incep inca de anul trecut, dar am uitat unde l-am pus. Cand am dat de el n-am mai stiut la ce-mi trebuie. In parc, domnul Aftenie mi-a spus ca jumatate din timp si-l petrece cautan
VINERI, 27 MAI. Am inceput sa uit. Jurnalul acesta ar fi trebuit sa-l incep inca de anul trecut, dar am uitat unde l-am pus. Cand am dat de el n-am mai stiut la ce-mi trebuie. In parc, domnul Aftenie mi-a spus ca jumatate din timp si-l petrece cautandu-si ochelarii.


MARTI, 4 IUNIE. M-am imbracat frumos, in costumul negru si cu cravata. Cand am ajuns la biserica, la botezul nepoatei mele, mi-am dat seama c-am plecat in papuci. Dupa-amiaza m-am dus la doctor. Se mai intampla, mi-a zis doctorul. Grav e cand pleci de acasa cu pantofi, dar in pielea goala.


LUNI, 8 AUGUST. Viata mea ar fi fost alta, mi-a zis domnul Aftenie in parc, dac-as fi avut ochelarii la mine cand am cunoscut-o pe nevasta-mea. De tinut minte: as vrea sa scriu mai mult, dar nu stiu unde mi-am pus pixul.


MARTI, 9 AUGUST. Azi nu scriu nimic, fiindca nu stiu unde am pus jurnalul.


SAMBATA, 1 SEPTEMBRIE. In fiecare saptamana iese scandal cu un ministru care fura. Dac-as fi presedinte, i-as aresta pe toti, ministri si parlamentari, iar celor care nu pot fi dovediti in nici un chip c-au furat le-as da drumul. Daca ar fi presedinte, si domnul Aftenie ar face la fel.


MIERCURI, 13 SEPTEMBRIE. Imbracat frumos in costumul negru cu cravata si cu pantofi, m-am dus martor la divort la domnul Aftenie. Doamna Aftenie a avut grija sa-i ia ochelarii, dar l-a uitat pe domnul Aftenie.


MIERCURI, 13 SEPTEMBRIE, ORA 18:00. Am plecat in parc, descheiat la pantaloni. Ce rusine! Fereasca Dumnezeu sa n-ajung ca domnul Aftenie, care spune ca nu se mai incheie la pantaloni din principiu, ca sa nu spuna lumea: "Uite-l pe Aftenie ca azi iar n-a uitat sa se incheie la pantaloni!". De tinut minte o cugetare de-a lui Aftenie: "Cand incepi sa te tampesti, tine-o tot asa!".


JOI, 14 SEPTEMBRIE. Domnul Aftenie mi-a spus ca nevasta-sa se barbiereste zilnic de vreo zece ani. Daca si-ar lasa barba si mustati, a zis domnul Aftenie, ar fi din nou frumoasa si n-as mai divorta. De tinut minte: cu barba si mustati, toate femeile in etate ar fi frumoase.


DUMINICA, 33 OCTOMBRIE. Cu exceptia lui Aftenie, pe prietenii nostri din parc ii cheama Marinache, Petrache, Anghelache, Vasilache, Pertache, Agache si Costandache. Sa fie tot de la batranete? De tinut minte: azi am uitat sa-mi iau medicamentele si totusi sunt viu.


LUNI, 34 OCTOMBRIE. Nimic deosebit. De trei zile, domnul Aftenie nu-si mai gaseste ochelarii. O fi sfarsitul?


MIERCURI, 38 OCTOMBRIE. Domnul Aftenie a zis ca el, unul, ar lua-o de la capat. Asa e intotdeauna cand isi gaseste ochelarii, e optimist. Eu n-as mai face-o. Am lucrat treizeci si patru de ani in acelasi birou. Dac-as fi fost condamnat la inchisoare pe viata, scapam dupa douazeci si cinci. De tinut minte: doamna Aftenie isi vopseste barba si mustata. Femeile, tot cochete!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.