Cauze
Un studiu recent, realizat de o echipa de cercetatori din Statele Unite ale Americii, arata ca nivelul de testosteron produs de testicule indica gradul de fertilitate a barba­tului. Astfel, in cazul in care nivelul de test
Cauze
Un studiu recent, realizat de o echipa de cercetatori din Statele Unite ale Americii, arata ca nivelul de testosteron produs de testicule indica gradul de fertilitate a barba­tului. Astfel, in cazul in care nivelul de testosteron secretat de testicu­le este redus, barbatul are toate san­sele ca in timp sa devina infertil. "Foarte multa lume ignora faptul ca testicu­lele au doua roluri: de a produce sper­ma, dar si testoste­ron. Cerce­ta­rile noastre au aratat ca, spre exemplu, victimele varicocelului (dilatatia venelor sperma­tice) ajung mult mai devreme la andro­pauza decat bar­batii sanatosi. De­oarece varicocelul scade pro­duc­tia de testosteron a testiculelor", ex­plica dr Marc Goldstein de la New York Presbiterian Hospital. Stu­diul vizeaza doua obiective: pe de o parte cauzele infer­ti­litatii mas­culine, iar pe de alta parte cres­terea alarmanta a numarului bar­ba­tilor din categoria de varsta 30-45 de ani care au probleme de fer­tilitate. De asemenea, studiul ur­ma­reste modificarile hormonale in­registrate la andropauza instalata precoce.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.